Algunes espècies de voltors:
   
Introducció
   
Voltor comú
   
Voltor negre
   
Aufrany
   
Cens 1995
   
Més informació
   
Inici
   

 

 
Glossari
 
 

Àliga: Falconiforme del gènere Aquila, són molt nombroses. De color pard pot arribar a mesurar 1 metre de longitud i 2'5 metres d'envergadura. Habita a Europa, Àsia, Àfrica del nord i gran part de Sudamèrica. Caça animal per a alimentar-se. És un animal diürn.

Bec: És la regió del cap de les aus, que comprèn les mandíbules i el seu recobriment corni. Es poden diferenciar una gran varietat de becs; les aus el fan servir per a trencar els grans, esquinçar la carn de les seves presses, fins i tot per grimpar. El règim alimentari determina la forma del bec.

Cap de Bona Esperança: Cap situat a l'extrem sud del continent africà.

Carronya: Cos d'un animal que comença a podrir-se.

Cingle: Espadat de roca que forma timba, al cim o en el pendent d'una muntanya.

Cingleres: Seguit de cingles; cingle que s'estén tot el llarg d'un serrat.

Corrents tèrmics: Masses d'aire atmosfèric que tenen pugen o baixen, en funció de la seva temperatura i per acció de l'escalfament del sol. Tenen un sentit ascendent o descendent fent grans cercles. Són aprofitades per aus i avions planejadors.

Envergadura: Distància entre les puntes de la ales de les aus, quan les tenen totalment esteses.

Espècie: És un grup d'éssers naturals que tenen unes característiques comunes. És una categoria de classificació inferior al gènere.

Estruç: És un au corredora, de grans dimensions. Habita les zones d'estepa i subdesèrtiques de l'Àfrica i Aràbia. Són les aus més grans de l'actualitat. Amb unes potes llargues i fortes, poden córrer a gran velocitat. Els seus peus només presenten dos dits. Les seves ales no els permeten volar. Ponen uns ous que normalment pesen 1400 grams, però que poden arribar fins al 2Kg.

Etiòpia: Estat del nord d'Àfrica. Limita amb el mar Roig, Somàlia, Kenya i Sudan. La seva capital és Addis Abeba. Altres ciutats importants són: Asmara, Dire Dawa, Dessey.

Família: És una unitat de classificació dels éssers vius, que agrupa diferents gèneres. Vàries famílies d'éssers vius formen un ordre.

Falconiformes: És l'ordre de les rapinyaires de cap fort, fosses orbitals grans i bec fort, amb ales ben desenvolupades. Amb potes cobertes de plomes fins a la base, amb quatre dits acaben en ungles corbes que esdevenen una poderosa arma ofensiva. 

Gènere: És una unitat de classificació dels éssers vius, que agrupa diferents espècies. Varis gèneres d'éssers vius formen un família.

Timba: Precipici.

Ordre: És una unitat de classificació dels éssers vius, que agrupa diferents famílies. Varis ordres formen una classe.

Sàhara: És el desert més gran del món. Està situat al nord d'Àfrica i s'estén d'oest a est; des de l'oceà Atlàntic fins al mar Roig. Una distància de 4.000 km de O-E i 1.500/1.800 Km de N-S. Té la seva prolongació en desert d'Aràbia.

Vultúrids: Família d'ocells de l'ordre dels falconiformes, de 59 a 150 cm de llargada i de 145 a 287 cm d'envergadura. Són necròfags, i les seves postes consten d'un únic ou. Comprèn 14 espècies, repartides entre 10 gèneres, que habiten a les regions pobres, desèrtiques i muntanyoses d'Euràsia i Àfrica. 

Necròfag: Que s'alimenta de cadàvers

 
 
 
 
Chema Moreno - Cerdanyola del Vallès