Mòdul 4
Serveis de xarxa amb GNU/Linux
Exercici 123

 
Descripció del servei

Un dels alicients avui en dia en el vast món d'Internet és el de la publicació de pàgines web on poder emmagatzemar uns continguts força atractius per a nosaltres i que alhora poden ser consultats des d'arreu del món per tothom.

Aquests tipus de documents, en la seva majoria HTML, han de ser allotjats en una màquina que sigui capaç d'emmagatzemar en directoris concrets fitxers HTML, imatges, programes cgi d'entorn web..., i alhora que sigui capaç d'entendre tot tipus d'extensió dels arxius que rep en ambdós sentits de la comunicació.

També ha d'ésser capaç d'incorporar tot tipus d'aplicació de mercat com java, javascript, oracle, documents XML, Flash, vídeo MPEG..., i adaptar-se ràpidament a qualsevol aplicació nova seguint el vertiginós món d'Internet.

Tot això ho ha de poder fer tenint en compte la seguretat a la xarxa, així haurà d'estar preparada amb protocols de comunicació segurs, com per exemple els desenvolupats amb l'https utilitant claus i estratègies d'encriptació gràcies a les eines SSL.

Aquesta màquina rep el nom de Servidor Web i per assolir tots els objectius comentats ha de rodar sobre una aplicació-base que faci possible totes aquestes tasques. 

En aquest mòdul estudiarem una aplicació que rep el nom d'Apache i que s'ha triat precisament per ser la més fiable, potent, flexible, adaptable, eficient i ràpida de resposta alhora que evolucionable, i si a tot això li afegim que és un programa de lliure distribució, millor que millor.