XTEC

Xtec'nics

(Última actualització: 8-3-2004 )

ADSL-XTEC, una realitat
Ja fa uns mesos que tenim funcionant, pràcticament a ple rendiment, la nova connectivitat dels centres.

El nombre de centres que 'gaudeixen' del servei s'ha estabilitzat i la disponibilitat ha millorat molt respecte a l'anterior etapa amb XDSI i Infovia.

Seguim recomanant la utilització del servei proxy-catxé,  reviseu que tots els navegadors del centre el tenen configurat. Veureu com la mitjana de velocitat a l'hora de navegar augmenta.

Si podeu disposar d'un proxy-catxé local, dins la xarxa del centre, el rendiment aleshores serà òptim.

Augment de prestacions al node d'enllaç a Internet
Per assegurar i millorar el nivell de connectivitat a Internet de tots els centres, estem integrant al node BGP-4 tecnologíes de catxé transparent.

Actualment ja hi ha ha dos equips 'movent' el trànsit http de manera que garantim un nivell de connectivitat i aprofitem al màxim els troncals disponibles.

Podeu consultar l'elevat trànsit que mouen ( node 1, node 2 ), tenint en compte que utilitzen interfícies de 1.000 Mbit/s i que estem en procés d'implantació del servei.

Aquests equips ens permeten fer balanç de càrrega, de manera que, si un enllaç s'acosta a la saturació (o pateix un tall), podem desviar cabal cap a l'altre.

Les dues línies de 100 Mbit/s, de Colt i l'Anella, s'utilitzen directament amb els esmentats equips i en gaudeixen la totalitat de centres connectats. Amb això hem augmentat el rendiment de la navegació alhora que estalviem ocupació a les línies externes.

Tauler de control

Vid'XTEC

<
Estat de la xarxa

Linux

Accelerador proxy

Apunts de suport

XTEC-Ràdio