CATALUNYA SOBRE RODES

La competició de 500 ja té un nou rei. Després de la caiguda de l’australià Mick Doohan, l’Àlex Crivillé ha agafat el relleu i s’ha convertit en el primer espanyol guanyador en la categoria de 500. Això ho ha aconseguit amb la combinació de treball, honestedat, talent i constància.

La seva afició per les motos va començar quan només tenia quatre anys. En aquella edat, el seu oncle li va regalar una Cota 25. Això va esdevenir el començament d’una història que no semblava tenir fi.

Van haver de passar 14 anys més abans que l’univers motociclista es preguntés qui era aquell jove de 18 anys que participava al mundial de 80cc. La resposta la va donar el mateix Àlex Crivillé quedant sub-campió en aquesta categoria. Tot i això no va ser una temporada fàcil. El van anomenar, fins i tot, "indisciplinat per naturalesa".

L’any següent, un kamikaze de 19 anys va fer història. L’Àlex, era el campió més jove del circuit.

Però ara, s’havia canviat als 250 cc. i pocs mesos després, havia acumulat ja, nou caigudes i una fractura a la clavícula. Va ser dues temporades d’una ensopegada darrera d’una altra.

De sobte, va aparèixer Sito Pons i se’l va emportar. Al primer any, podi a la tercera carrera i victòria a Holanda. Però pel mig camí, les diferències econòmiques i personals entre Sito Pons i Àlex, el va empènyer cap a l’equip d’Honda, HRC. Van ser anys durs sota la "dictadura" de Doohan.

Un altre campió de les nostres terres és l’Emili Alzamora, que després d’un any impressionant amb una moto inferior a la dels seus grans rivals, el lleidatà es va proclamar campió del món de 125 cc.

Ho va fer per només un sol punt de diferència, després de setze curses i classificar-se segon a l’Argentina, darrere de l’Italià Marca Melandri que va veure com quedava primer en la cursa, però tot i això, perdia el mundial. Amb 26 anys i 6 temporades de motociclisme, aquesta gran promesa ha aconseguit el seu somni.