Enllaços > Física general > Portals
Física general
Portals

CienciaAragon
Aquest Portal Aragonés para la Enseñanza de la Física i la Química en Secundaria és un treball col·lectiu d'un grup de professionals de l'ensenyament. Selecció bastant completa de recursos agrupats per nivells educatius i temes. Estan classificats en Para el profesor (per preparar les classes), Pizarra digital (per utilitzar a l'aula) i Páginas interactivas (perquè els alumnes les puguin utilitzar a l'aula d'informàtica o a casa).

 
     
Exercicis resolts en vídeo
Joaquin Ibañez
El bloc www.comoseresuelvelafisica.com conté centenars de problemes resolts de Física i Química en format vídeo. Una molt bona ajuda a l'estudiant per a l'aprenentatge d'aquestes matèries.
 
   
La Baldufa
Bohigas, Xavier; Jaén, Xavier; Novell, Montse
Un lloc on trobaràs continguts de Física accessibles per Internet. Un entorn web que t'ajudarà tant a aprendre com a ensenyar la Física. Un espai de col.laboració entre el professorat de Física.
   
CDEC
Centre de Documentació i Experimentació en Ciències
Portal del departament d'Educació que recull un ampli conjunt de recursos, materials, experiències, propostes de formació... de l'àmbit científic i tècnic en l'ensenyament. Una pàgina per mirar sovint si vols estar al dia!
   
Chemedia
Portal de ciència i tecnologia d'Iberoamèrica. Amb apartats de Física i a totes les temàtiques. Bàsicament conté enllaços a...
 
Educaplus (E+)
Portal molt agradable i amb continguts bons de Física, Química, Mates i Tecnologia, amb apartats de curiositats, novetats, enllaços... També pots donar-te d'alta com a usuari i enviar-hi les teves "cosetes" interessants.
   
Física con ordenador
Ángel Franco
És un curs de Física adreçat sobretot a alumnes universitaris. Tracta des de conceptes senzills com el moviment rectilini fins a d'altres de més complexes com les bandes d'energia dels sòlids. Conté més de 400 applets inserits entremig de cada tema. Està en procés de traducció al català: http://ticat.ua.es/AFco-catala/index.html
   
Recursos de Física
José Villasuso Gato
Pàgina que recull molts enllaços, programes en Visual Basic de l'autor i applets interessants (traduits i comentats). Podem trobar-hi el que busquem perquè està ben classificat per nivells i per temàtiques.
   
ITE - Instituto de Tecnologías Educativas
Ministerio Educación y Ciència
D'aquest portal podem destacar l'apartat de recursos educatius curriculars i de les matèries de física i de física y química.
   
Aulanet
XTEC
A temes de ciència podem trobar, entre altres, articles interessants sobre relativitat i quàntica.
   
Ciencias Galilei
Andrés J. Sánchez L.
Portal que conté apartats molt diversos: física recreativa, coleccions de problemes (amb ajudes), vídeos, taules de dades... També té continguts de matemàtiques, química...