EL TEATRE D'EPIDAURE I ALTRES TEATRES DEL MÓN GREC

El teatre grec d'època clàssica més ben conservat és el d'Epidaure, al Peloponnès.

Teatre d'Epidaure, s. IV a.C., on es distingeixen perfectament la graderia (1), l'orquestra (2), l'escena (3) i els pàrodes (4).

Alguns altres teatres del món grec. La necessitat de situar-los en els pendents de les muntanyes fa que molts d'ells es trobin en paratges de gran bellesa amb unes vistes extraordinàries. Vet aquí alguns exemples:

Teatre de Delfos, s. III a.C., Grècia (S.G.).

El teatre de Dodona, Grècia (S.G.).

 

Teatre de Priene, Turquia, construït al s. IV a.C. (S.G.). En la remodelació del s. II a.C. l'orquestra va prendre forma semicircular, anunciant la configuració que agafaria el teatre romà.
El teatre de Pèrgam (Turquia), construït en època hel·lenística i reformat en el període romà, es recolza en el fort pendent de l'acròpolis d'aquesta ciutat. En la mateixa terrassa on s'alçava l'escena es pot veure en primer terme (foto de l'esquerra) el temple de Dionís. Fotos: S.G.
Teatre de Siracusa, Sicília, construït originalment al s. V a.C., però refet diverses vegades fins al període romà (S.G.).
Teatre de Cirene (Líbia), s. VI a.C., modificat al s. II d.C., en època romana, per fer-ne un amfiteatre: l'orquestra semicircular es va convertir en una arena ovalada (S.G.).