Informació sobre el web

català
 

és un portal que pretén divulgar la civilització grecoromana i la seva pervivència en el món actual, adreçat principalment als estudiants i professors d'educació secundària, però també a l'ensenyament superior i a tothom que estigui interessat en l'antiguitat clàssica.

Autoria i copyright

Aquest portal ha estat creat per Sebastià Giralt gràcies a una llicència d'estudis concedida pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya per al curs 2003-2004 (DOGC 3926 de 16-7-2003) i sota la supervisió de Pedro Luis Cano, catedràtic de filologia llatina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El web està hostatjat en el servidor de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya.

Col·laboradors del portal: Manel Garcia Sánchez (textos amb la seva signatura), Bart Mertens (traductor al neerlandès).

Labyrint van Rome (Laberint de Roma) està parcialment traduït al neerlandès per Bart Mertens.

Autoria: Sebastià Giralt Soler 2003-2013

El disseny i els textos d'aquest web han estat realitzats pel seu autor o els seus col·laboradors. Moltes de les fotografies també són del seu autor. La resta d'imatges provenen sobretot d'altres llocs webs, que en permeten la reproducció o que, almenys, no la prohibeixen. Es permet reproduir els continguts originals del web només per a finalitats educatives o no lucratives, sempre que se citi la font original.

Creative Commons License

Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Continguts

El portal educatiu Λαβύρινθος · Labyrinthus · Laberint s’estructura en tres eixos o itineraris fonamentals:

  • El laberint dels mites és una introducció als déus i els mites grecorromans a través de la literatura i l'art en el món antic i la tradició clàssica.
  • El laberint de Grècia és una aproximació a la cultura i la societat hel·lèniques amb seccions dedicades a l'Atenes antiga, l'expansió colonial grega, la religió i la literatura grega.
  • El laberint de Roma vol donar a conèixer la llengua llatina i la civilització romana per mitjà de seccions dedicades a la història de Roma, la societat i la política, la ciutat romana, la vida quotidiana, la religió i la llengua i la literatura llatines.

Altres seccions són les següents:

  • El laberint d’Internet és una aracniografia o recopilació de webs que es poden trobar a la xarxa sobre la civilització grecoromana i la tradició clàssica, classificats per temes.
  • El laberint de l'actualitat vol fer veure la presència de l’antiguitat grecoromana en en el món actual a través de notícies, activitats, enllaços i esdeveniments del segle XXI al món antic.
  • El laberint del Flash permet accedir als mapes, visites virtuals i altres recursos dinàmics elaborats amb Flash escampats pels tres laberints principals.
  • Selectivitat: dóna accés a les proves de les PAU a Catalunya i proporciona temaris i ajuda per afrontar-les.

Trobareu més informació sobre aquest web a les seccions següents:

Com navegar-hi

Mapa del web

Bibliografia bàsica

Presentació

Podeu posar-vos amb contacte amb l'autor per fer-li arribar notícies, informacions, comentaris o suggeriments a la secció de

Contacte