Enllaços

Activitats

 

Enllaços

Benvinguts a l'Olimp (en català): pàgina creada per Tony Martín amb la finalitat principal de servir de guia per a estudiants de secundària i per a altres persones que hi estiguin interessades. Se centra en els dotze déus principals de la mitologia grega. Senzilla.

Classical Myth: The Ancient Sources (en anglès): pàgina realitzada per Laurel Bowman (University of Victoria) i Karen Friesen que aplega textos i images, en especial antics, presents a la xarxa relatives als principals personatges de la mitologia grecoromana.

Culturaclasica.net (en castellà i, parcialment, en català): en aquest web realitzat al País Valencià es poden trobar un nombre considerable d'activitats en línia de mitologia grecoromana molt útils per a l'ensenyament secundari, a més d'un recorregut mitològic per la ciutat de València i la Nosaltres, els déus, la maleta didàctica editada pel Museu de la Prehistòria de València amb mites explicats en forma d'auca.

elolimpo.com (en castellà): Projecte educatiu amb l'objetiu de difondre la mitologia grecoromana. Les seccions són personatges (descripció, llegendas genealogia...), iconografia (llista d'obres d'art per autor, per títol o per personatge), bibliografia i fonts, selecció d'enllaços i fòrums.

Enciclopedia de mitología griega (en castellà): extens repertori alfabètic elaborat per Germán Moreno (2005) que recull mites, déus, herois, éssers prodigiosos de la mitologia grega.

Enciclopedia mitologica (en italià): enciclopèdia de déus i herois a cura d'Esposito Vincenzo (incompleta) amb il·lustracions del pintor peruà Boris Vallejo, especialitzat en el gènere fantàstic i la ciència ficció, del qual també es pot veure en lína la galeria de les seves obres.

Encyclopedia Mythica (en anglès):és una enciclopèdia en línia, fundada i editada per Micha Lindemans, al voltant de mitologia, folklore i llegendes. Conté unes 6100 entrades sobre déus i deesses, herois i criatures llegendàries de tot el món.

Gimcana mitològica al Museu d'Arqueologia de Catalunya (en català): activitat preparada per Margalida Capellà (Auriga, núm. 32) per a una visita didàctica a la seu del MAC a Barcelona, accessible en PDF a Culturaclàssica.com.

Greekmythology.com (en anglès): Cerca de noms de la mitologia grega: personatges, mites, llocs...

Greek mythology link (en anglès i parcialment en castellà): lloc gestionat per Carlos Parada que ofereix una extensa recopilació de personatges, imatges, taules, mapes referents a la mitologia grega.

Los amores de Eros y Psique (en castellà): web de José María Ciordia que resumeix el mite en la novel·la de les Metamorfosis d'Apuleu breument narrat en vuit jornades i un epíleg, amb un remei d'amor.

Mites del Cel: Catasterisme grecollatí (en català i castellà): viatge a la mitologia clàssica partint dels planetes i les constel·lacions. Hi trobaràs una introducció a l'astronomia clàssica, les divisions de l'esfera celeste, el cel dels grecs, el firmament posthel·lènic, biografies dels déus i els herois, els principals relats mitològics, resums de les principals obres clàssiques, la descripció dels planetes i constel·lacions i una àmplia bibliografia.

Mites, art i literatura: un treball interdisciplinari a les aules (en català): web elaborat per Maria Jesús Espuña al voltant dels mites relacionats amb Zeus, els poemes d'Homer i l'Eneida de Virgili i la seva tradició en l'art i la literatura, amb activitats per als alumnes i recursos seleccionats de la xarxa.

Mitología clásica, didáctica e Internet (en castellà): article de Cristóbal Macías i José Manuel Ortega publicat a la revista Faventia, 25/1 (2003), pp. 97-124, que proporciona una selecció i una tipologia de webs dedicades a la mitologia grecoromana.

Mitología clásica en el arte (en castellà): pàgina realitzada per Fernando Rubio Pérez de l'IES Guanarteme, Las Palmas de Gran Canaria: s'hi recullen pintures i escultures de tema mitològic de tots els temps, reunits per personatges, amb la seva adscripció a l'estil artístic corresponent. Una selecció clara, senzilla i útil.

Mitología y arte (en castellà): pàgina realitzada per Assela Alamillo Sanz i Emma Rodríguez Chamorro: inclou una aproximació als déus olímpics i a d'altres divinitats i herois, estudi de 10 mites a través de 50 obres d'art, l'estudi de diverses formes d'expressió i diversos estils artístics a través dels mites recollits, i una biografia d'artistes. Web senzilla i útil.

Mitos griegos (en castellà): pàgina realitzada per Miguel García Merino que dóna una informació força completa i sistemàtica de la mitologia grecoromana.

Mythen in der darstellenden Kunst (en alemany): els mites en l'art: les divinitats, Dèdal i Ícar, Narcís i Eco, Odisseu, Èdip, Prometeu, Teseu i el Minotaure, Ilíada.

The Greek Mythology Website (en anglès): web sobre mitologia grega adreçat principalment a nens de 6 a 12 anys, produït per l'Australian Broadcasting Corporation sota la idea i la direcció de Rosie Allimonos, en associació amb el Centre for Classics and Archaeology de la University of Melbourne (2003). Deixa't dur per Hermes a través de pel·lícules de dibuxos animats en Flash del mite d'Orfeu modernitzat, Perseu i la Medusa, Apol·lo i Pitó, Demèter i Persèfone, jocs sobre mitologia grega (per exemple fer volar Ícar), un directori de personatges mitològics (Who's Who), explicacions sobre la Grècia antiga (vida quotidiana, filosofia, política, teatre). També pots baixar-te fons d'escriptori, estalvis de pantalla, postals electròniques.

Theoi Project (en anglès): guia als déus, dèmons i monstres de la mitologia grega a través de la recerca d'entrades individuals amb citacions de les fonts clàssiques (textos i pintures ceràmiques gregues del segle V a.C).

Visita del Parc del Laberint d’Horta (en català): activitat preparada per Margalida Capellà (Auriga, núm. 38) per a una visita didàctica centrada en la mitologia al Laberint d'Horta, a Barcelona, accessible en PDF a Culturaclàssica.com.

Visita al Parc del Laberint d'Horta i els seus mites (en català): visita virtual a càrrec de Pere Ignasi Rojas (Gran Enciclopèdia Catalana) al Laberint d'Horta, situat a Barcelona, i als mites que s'hi amaguen.

 

Estudis clàssics
Grècia antiga