Comarca del Baix Empordā


provincia : Girona

capital : La Bisbal d'Empordā

extensio :700,5 km2 2,2 % de Catalunya

lėmits : Pla de L'Estany, Girončs, Selva.

Podem veure la comarca del Girones des de tres punts de vista diferents:

 • geografia fisica
 • geografia politico-economica
 • geologia
 • geografia fisica

  Al Baix Empordā la geografia fisica es caracteritza basicament per la vegetaciķ i els sistemes muntanyosos mediterranis amb les temperatures suaus.

  A la comarca i tenim l'Estartit on se situen les famoses illes Medes que son una reserva del estat la reserva de les medes es caracteritza per la seva bellessa i les seve riqueza en fauna marina i flora submarina.

  geografia politico-economica

  El turisme constitueix desde els anys seixanta la seva mes gran riquesa. La seva proximitat a mar de la seva Serralada Litoral configura una costa escarpada amb numerosas calas de gran bellesa avui en dia amb la gran oferta dels hotels i campings l'altre alternativa o apartaments.

  La construcciķ es la principal industria, junt al recliminat sector del suro que desde fa molts anys a servit perque es puguin continuar les arrelades feines com el cultiu del camp que encara te una importancia vital per la economia sent aixi una de les principals comarques productores de catalunya despres del Alt Empordā,Osona,Segriā.

  geologia

  El clima i les muntanyes son de caracter mediterrani comenįant per unes temperatures suaus i amb frecuentes bufades de tramontana molt menys violenta que ala veina comarca del Alt Empordā a mes la comarca gaudeix de les millors condicions de fauna i flora submarines que te el pais.

  Tambe tenim molts restes dels Ibers pobladors de la peninsula iberica fa uns set o vuit segles els cuals es reuniren principalment a les comarques Gironines.