[ Tornar ]

Transcripció de l'article aparegut a la secció de cultura d'El Punt Diari del dia 24 de juliol de 2005

ANTONI MUNTADAS PARTICIPARÀ EN LA II BIENNAL DE JAFRE "OCUPANT" UNA CASA DEL POBLE

Es fa els dies 6 i 7 d’agost, amb una vintena d’artistes i músics

Tina Casademont / Jafre

Antoni Muntadas, que en l’última biennal de Venècia va representar l’Estat espanyol, participarà en la II Biennal de Jafre, els dies 6 i 7 d’agost, amb l’ocupació d’una de les cases d’aquest poble medieval del Baix Empordà. La biennal presentarà treballs d’una vintena d’artistes plàstics i músics electroacústics procedents d’arreu del món. Accions, instal·lacions i vídeos és el menú d’aquesta iniciativa de The Jafre Project.

L’entitat organitzadora d’aquesta biennal, que es distingeix irònicament per ser la biennal internacional més petita del món, és The Jafre Project, que alterna aquest esdeveniment cultural amb la publicació, també de periodicitat biennal, de la revista Baston Blanco. L’editor argentí establert a Londres i amb segona residència a Jafre, Mario Flecha, amb col·laboradors com ara el dissenyador gràfic de Figueres Àlex Guifreu, són els responsables d’aquest projecte.

Tot i que els orígens es remunten al 1998, la primera edició com a biennal, el 2003, va reunir artistes catalans, europeus i nord-americans, com ara Francis Alys i Santiago Sierra. El projecte es basa a explorar diferents opcions buscant el desenvolupament d’espais no convencionals i adaptar-los a les noves tendències i disciplines plàstiques.

La segona edició, que s’obrirà amb una performance d’Olivia Plender, es completarà amb la participació dels artistes Yamandú Canosa, Ángela de la Cruz, Mabel Palacín, Eulàlia Valldosera, la cubana Glenda Leon, els britànics Richard Wentworth i Will Roberts, el portuguès Andres Guedes, els argentins Tamara Stuby i Esteban Alvarez, Yara El Sharbini, el duet d’artistes de Montenegro Jelena Tomasevic & Natalija Vujosevic i els turcs Sener Ozmen & Erkan Ozgen, i també el compositor mexicà Javier Alvarez.

Temes relacionats : 

- La Biennal més petita

- Màrio Flecha publica des de Jafre la nova revista " BASTÓN BLANCO "

- Màrio Flecha projecta dos curtmetratges de l'artista croata Breda Breban

[ Tornar ]