CURS 2016-2017
Han vingut de l'Escola Vitae i hem celebrat la Jornada Esportiva Vitae 2016 amb els nens i les nenes de 3r.
Aprenentatge Cooperatiu a Educació Física.
Mentre aprenem la tècnica dels diferents colpejos i ens anem familiaritzant amb el material també fem molta més feina: llegir reptes i intentar entendre’ls compartint les idees amb els companys/es, preparar el material per a fer el repte, dibuixar i medir el camp de joc,  respectar les nostres funcions dintre del grup (secretari/a, material, missatger/a i moderador/a), mirar vídeos al youtube per aprendre com és un colpeig, mirar els objectius del tema en el panel dels referents, consultar les trajectòries de cada colpeig i…quan aconseguim superar un repte i la Mar ja ens ho ha revisat, celebrar-ho amb el nostre crit d’equip!!!
Activitat que es realitza dins l'àrea d'educació física
     
     
   
CURS 2015-2016
     

A cinquè estem treballant el Cooperabàdminton.  És a dir, estem fent Bàdminton amb la metodologia de l’aprenentatge cooperatiu.
Mentre aprenem la tècnica dels diferents colpejos i ens anem familiaritzant amb el material també fem molta més feina: llegir reptes i intentar entendre’ls compartint les idees amb els companys/es, preparar el material per a fer el repte, dibuixar i medir el camp de joc,  respectar les nostres funcions dintre del grup (secretari/a, material, missatger/a i moderador/a), mirar vídeos al youtube per aprendre com és un colpeig, mirar els objectius del tema en el panel dels referents, consultar les trajectòries de cada colpeig i…quan aconseguim superar un repte i la Mar ja ens ho ha revisat, celebrar-ho amb el nostre crit d’equip!!!
També farem partits tot i que hi posarem algunes normes per adaptar-los a la nostra edat i característiques  i perquè siguin mes cooperatius.
I per avaluar-nos farem la coavaluació grupal (com ja hem fet altres vegades) on tots opinem i ens observem tant a nosaltres mateixos com al nostre grup cooperatiu.

     

A quart estem treballant els jocs del món.  És a dir, estem jugant a jocs d’arreu del món amb la metodologia de l’aprenentatge cooperatiu.
Mentre practiquem els jocs en petits grups cooperatius també fem molta més feina: llegir reptes (jocs) i intentar entendre’ls compartint les idees amb els companys/es, respectar les idees dels altres, preparar el material i l’espai per a fer el repte, respectar les nostres funcions dintre del grup (secretari/a, material, missatger/a i moderador/a), mirar els objectius del tema en el panel dels referents, fer una fitxa del joc triat amb un dibuix que pel grup sigui representatiu, situar el joc en un mapamundi gegant que tenim penjat al gimnàs i...quan aconseguim superar un repte i la Mar ja ens ho ha revisat, celebrar-ho amb el nostre crit d’equip!!!
Abans de començar a treballar en petits grups vàrem fer uns quants jocs en gran grup i també ens varen agradar molt.
I per avaluar-nos fem la coavaluació grupal (com ja hem fet altres vegades) on tots opinem i ens observem tant a nosaltres mateixos com al nostre grup cooperatiu. Ens va molt bé per millorar!!!

     

A QUART VÀREM DEDICAR UNA ESTONA D’UNA SESSIÓ A FER YOGA.

     

A tercer ens hem iniciat en l’aprenentatge cooperatiu, en aquest cas la Unitat Didàctica es diu “Aprenem a cooperar”.
A vegades treballem en gran grup i la Mar ens planteja un repte a superar (tots el mateix), un cop entès ens posem a practicar amb el nostre grup de cooperants. Altres dies  anem agafant targetes de reptes (cada grupet les que vol) que hem de practicar molt per després ensenyar-li a la Mar. Ens hem d’esforçar molt per millorar nosaltres i per afavorir a tot el grup cooperatiu ja que tots tenim un paper important.
També estem aprenent a tenir diferents rols dintre del grup (secretari/a, missatger/a i material) que van canviant perquè així els practiquem tots.
Una altra cosa molt important és que tenim un crit de celebració (cada equip el seu) i quan superem un repte ho marquem amb un gomet i ho celebrem amb el nostre crit J
Costa una mica aprendre a treballar així però cada vegada ho fem millor, d’aquesta manera mentre ens acostumem a ajudar, respectar, entendre, exposar les nostres idees, escoltar les dels altres…també fem equilibris, punteria, salts, sumes amb les parts del nostre cos, lletres a les espatlleres, creuem rius contaminats, transportem a un Company/a…
També fem l’avaluació en grups “coavaluació grupal”, així aprenem a observar-nos i veure què podem millorar i també a escoltar com els companys i companyes ens donen consells.
I sempre seguim el nostre lema: PENSA, COMPARTEIX… ACTUA!!!

   
A Educació Física vàrem començar el curs pensant quines paraules o frases d'ànim, de motivació i d'ajuda podríem dir als nostres companys i companyes. Aquests cartells els vam començar durant les primeres sessions i els varen acabar a l'aula.
El Gimnàs ha quedat molt bonic!

   
Els nens i nenes de Cicle mitjà estem treballant el cos, sobretot les articulacions que ens permeten el moviment i la dreta i esquerra corporals. Estem fent moltes activitats per treballar aquests aspectes i per aprendre a treballar en equip. Als nens i nenes de 4t els hi va agradar molt l'activitat de pintar siluetes a terra!
 
A Cicle Superior estem treballant el nostre cos i les Capacitats condicionals (velocitat, força, resistència i flexibilitat). Ho fem en grups cooperatius i cadascú té un rol que va canviant (missatger/a, secretari/a, entrenador/a, moderador/a). Hem fet moltes activitats, entre d'altres, rectes de velocitat (on ells mateixos han proposat els entrenaments i estiraments i s'han pres les marques) o prendre'ns les pulsacions abans i després d'una activitat i pensar prèviament què pensem que passarà.
Hem pactat amb els grups classe quines coses pensem que hauríem de saber quan acabem aquesta unitat didàctica.

 
   
CURS 2014-2015
Jornada d'intercanvi de Bottleball
     
   
CURS 2013-2014
     
Jornada Esportiva de 5è celebrada el 10-06-2014
     
     
   
CURS 2011-2012
Els nens i nenes de Cicle Mitjà, a Educació Física, hem estat pacticant i aprenent els jocs que els nostres familiars ens varen explicar que feien de petits.
Alguns ja els sabiem i d'altres han estat nous per nosaltres, alguns dels jocs que hem practicat són: els bolos, la petanca, la diana, les bales (caniques), els cromos de picar (panelletes), saltar a corda, saltar a gomes, fet i amagar (escondite), marcianets, gallineta cega…
I ara que ja ens els sabem en farem un llibre i els podrem practicar durant les estones de pati!!
     
     

A Educació Física, els nens i nenes de Cicle Mitjà i Cicle Superior, hem practicat Acrosport.
Hem après algunes figures humanes i també ens n'hem inventat.
Ens hem ajudat molt els uns als altres i ha estat molt divertit!

     
   
CURS 2010-2011
     
En el BLOC d'Educació Física podreu veure diferents activitats que realitzen els alumnes en aquesta àrea , així com d’altres curiositats que de ben segur us agradaran.
   
 
CURS 2009-2010
     
EL 21 D'OCTUBRE ELS DE 5è FENT ED. FÍSICA
 
EL 23 D'OCTUBRE ELS DE 3r FENT ED. FÍSICA
     
CURS 2008-2009
Jornada Esportiva de 5è
Cicle Superior fa ACROSPORT
Reptes cooperatius a Cicle Superior
Celebrem Sant Jordi al gimnàs
Els de 6è hem participat a la Jornada Atlètica
Els de 1r hem celebrat la FESTA DE LES MÒMIES !!
Treballem amb el paracaigudes a Cicle Inicial
Trobada esportiva de 5è.
Jornada atlètica de 6è.

 

WEB DE JUDO

En David és mestre d'EF i des de fa molt anys fa Judo.

Avui dia 15 de desembre hem fet l'Educació Física a la pista ja que plovia.
   

A la nostra escola, l'Educació Física es treballa de manera molt lúdica. Les programacions estan pensades i basades en el joc. El joc com a eina d'ensenyament-aprenentatge.

 

Tots els alumnes del CEIP Anselm Clavé realitzen sessions d'Educació Física, des dels nens i nenes del Parvulari fins als alumnes de Cicle Superior.

 

Per dur a terme les sessions d'Educació Física tenim una pista poliesportiva situada entre l'edifici de Primària i el de Serveis. Aquesta pista té sis cistelles de bàsquet i dues porteries de futbol, però aquí fem la majoria d'activitats.

També tenim una petita sala que fem servir de gimnàs, on hi ha un petit magatzem on guardem tot el material del que disposem per treballar i jugar.

Durant el curs 2004-2005 ens han arreglat aquesta sala posant-hi parquet ara és així d'acollidora.

 

 

Els alumnes del Parvulari també fan sessions d'Educació Física, aquestes sessions estan basades en els principis de la Psicomotricitat i també inclouen el joc.

 

Tenim, a l'edifici del Parvulari una sala acondicionada per portar a terme aquestes sessions. Té el terra de suro i un bon armari per guardar el material.