·· Presentació ··
  Fòrum amb escriptor  
  Parvulari  
  · contes  
  Cicle inicial  
  · activitats  
     
   
PEDAGÒGIC | BIBLIOTECA | Presentació

  Els serveis de la nostra biblioteca van dirigits a usuaris diferents, amb objectius diversos:


Pares

Poden gaudir del fons de la biblioteca i endur-se els llibres en préstec o fer qualsevol consulta que els pugui interessar, tant a nivell particular com per ajudar als fills en les tasques de l'escola o en l'animació a la lectura.


Mestres
Estan informats de les novetats editorials que van apareixent, adients a l'edat del curs del que són tutors. També se'ls hi fan arribar els sumaris de les publicacions educatives que es reben a l'escola on poden trobar informació relacionada amb el seu curs.

Alumnes

Es dona a conèixer el fons de la biblioteca, se'ls ensenya a utilitzar les diferents fonts d'informació i, es porta a terme una tasca d'animació a la lectura. També se'ls dóna accés al préstec de llibres. Tots els alumnes tenen una hora quinzenal a la biblioteca.

Mestra i bibliotecària, formada específicament a l'escola de bibilioteconomia, programen activitats per ensenya'ls-hi:

    · el sentit que té aquest espai a l'escola
    · les normes d'ús i comportament
    · les obres que poden trobar-hi
    · estratègies lectores
    · recomanacions de col·leccions i títols de llibres,…

Els alumnes de primària tenen "el llibre del lector" on anoten dades sobre les lectures que fan, fet que facilita fer un seguiment del seu nivell lector i alhora és útil per fer recomanacions entre companys, comprovar quin és l'autor que més agrada,…

També es fan a la biblioteca xerrades amb escriptors i tertúlies on els mateixos alumnes recomanen les seves lectures preferides.