La coral de l'escola Sant Pau funciona de manera regular des de fa més de 18 anys. Està integrada per més d'una quarentena d’alumnes de 1r a 6è de primària.
Aquesta activitat ha estat dirigida des dels seus inicis fins el curs 2010-2011 per Carme Castelló.
Actualment la coral està dirigida per Núria Badosa, mestra de música de l'escola, i compta, des dels seus inicis, amb l’acompanyament al piano del mestre Pere Puig.

El repertori de la coral està integrat per cançons populars catalanes i d’altres països, traduïdes al català, interpretant també alguna adaptació d’autors clàssics, cançons de diferents estils i sardanes com L’Empordà. La majoria de les harmonitzacions són a dues veus.

La coral ha assolit un gran prestigi en participar cada any en el concurs “Sons i Cançons” que organitza el Congrés de Cultura Catalana, guanyant el primer premi en diverses edicions. Aquest mateix organisme fa onze anys que organitza un concurs de nadales i la coral ha quedat en primera posició en deu ocasions.

La coral ha participat en diferents homenatges a reconegudes personalitats de dins i fora de la comarca: Montserrat Vayreda, Josep Sunyol, Eduard Bartrolí, Albert Serrano, entre altres; ha col·laborat amb diferents entitats, associacions i corals: Departament d'Educació, Creu Roja, Asil Vilallonga, Associació Malalts d'Alzheimer, Amics dels malalts, Casal de la Gent Gran, Casal de Jubilats Sant Jordi, Unió Esportiva Figueres, Grup De Calaix, Coral Polifònica de Figueres, Coral de Vilasacra.

Han cantat en molts locals de la nostra ciutat com el Teatre municipal El Jardí, el Museu de l’Empordà, el Consell Comarcal, el Casino Menestral, l’Escola de música Pep Ventura, l’Ictineu, l’Ajuntament de Figueres, l’Auditori Narcís Monturiol, l’església de Sant Pere, l’església de la Immaculada,...També a les esglésies de Vilasacra, Vilatenim i Vilabertran, al Santuari de la Salut de Terrades i al de la Mare de Déu del Mont, a les Monges Clarisses de Fortià, a la Basílica de Castelló d’Empúries, a Borrassà, La Vajol, Vilajuïga, Garriguella, Peralada, Maçanet de Cabrenys, Bescanó,....

L’hem pogut escoltar en llocs tan emblemàtics com la Basílica de Montserrat, els monestirs de Poblet, Ripoll o Sant Cugat del Vallès, al Temple de la Sagrada Família, al Palau de la Música Catalana, al Liceu i a l’Auditori de Barcelona, a l’Auditori Narcís de Carreras de Girona, a l’Auditori August de Tarragona, a l’església de Santa Maria del Mar i a l’església del Pi de Barcelona, entre altres.

La Coral ha enregistrat tres CD: un de cançons populars i tradicionals; la cançó de bressol L’Àngel de la son amb motiu del centenari del naixement de Salvador Dalí i la cantata El Bruel de l’estany que es va interpretar a la Basílica de Castelló d’Empúries el dia de Sant Jordi de 2006.

 

Hist˛ria Dades generals InstalĚlacions Organigrama Clauste Consell Escolar alumnes AMPA Sortides Festes Revista Altres Projecte LingŘÝstic Projecte Educatiu Reglament RŔgim Intern  
  .edu Pla estratŔgic Agenda21 Horari Calendari Normativa Material Normativa Activitats
  Normativa Men˙ Informacions Hist˛ria Actuacions Premis Informaciˇ Activitats