logo

google_gCercador
foto1cicle_1
foto1cicle_2
foto2cicle_2
foto2cicle_3
foto2cicle_1
>>> Departament de Català
 

Actualitzada el
22 de gener de 2009

Català

  • Professorat
  • Josep Artigas Prous
    Càrrec: Cap de departament i tutor de 3r d'ESO B
    Horari de despatx: Concertar entrevista
    Grups: 3r d'ESO A, B, C i D; 1r de Batxillerat A i B
    e-mail: jartiga5 xtec.cat
    Bloc: http://zwingg.wordpress.com

    Montserrat Constantí Mata
    Càrrec: Coordinació de Biblioteca
    Horari de despatx: Concertar entrevista
    Grups: Curs de Preparació per a la Prova d'Accés a CFGS, 2n de Batxillerat A, 3r d'ESO A-B

    Maria Antònia Dalmau Vilanova
    Càrrec: Cotutora de 2n d'ESO D
    Horari de despatx: Dilluns de 12 a 13 h.
    Grups: 1r d'ESO D, 2n d'ESO A, B, C i D

    Montserrat Marcè Bultó
    Càrrec: Cotutora de 1r d'ESO B
    Horari de despatx: Dimarts de 10,30 a 11,30 h.
    Grups: 1r d'ESO B i C
    e-mail: mmarce26 xtec.cat

    Alba Miracle Figuerola
    Càrrec: Tutora de 4rt d'ESO A
    Horari de despatx: Dimarts de 12 a 13 h. / Concertar entrevista
    Grups: 4t d'ESO A i B; Optativa llatí de 4t d'ESO E; reforç oral a 1r d'ESO
    e-mail: mmiracle xtec.cat

    Àngels Pijuan Sicart
    Càrrec: Professora
    Horari de despatx: Concertar entrevista
    Grups: 3r d'ESO C i D, 4t d'ESO C i D

    Rosa Camps Turch
    Càrrec: CLIC
    Horari de despatx: Dimarts de 12 a 13 h.
    Grups: 1r d'ESO A, Aula Oberta
    e-mail: rcamps-xtec.cat

     

  • Criteris d’avaluació
  • Es realitzaran, com a mínim, dos controls per trimestre sobre la matèria explicada a classe. La nota obtinguda formarà part dels conceptes, que computen un 40% sobre la nota final.

    Cada falta d’ortografia als controls restarà 0,1 punts sobre 10, fins al màxim de 2 punts sobre 10 en cada control. Els alumnes podran recuperar aquests punts si presenten la correcció de la falta copiada cinc vegades i l’explicació de la regla ortogràfica pertinent.

    En finalitzar el trimestre cal presentar la llibreta amb els exercicis fets a classe, corregits i ben presentats. Quant a l’avaluació, aquests exercicis formen part de l’apartat dels procediments, que computen un 40% sobre la nota final.

    A cada trimestre es realitzarà un control de la lectura obligatòria que els alumnes tenen programada. És una condició indispensable, per aprovar el curs, tenir una qualificació positiva en els controls de lectura. A efectes d’avaluació, la nota que obtingui l’alumne formarà part dels procediments.

    Els hàbits de treball (bona presentació de les activitats programades, presentació puntual dels treballs, disposició al treball a classe, portar el material a l’aula, etc.) i els hàbits de comportament (respectar els professors i els companys, respectar els punt de vista aliens, tenir cura del material escolar, etc.) s’avaluaran en l’apartat de les actituds, que computen un 20% sobre la nota final.

     

  • Treballs de recerca
  • Enguany no es tutoritza cap treball de recerca des del departament.

     

  • Llibres recomanats
  •  

    Algunes de les lectures que un alumne de l’IES Andreu Nin no hauria de perdre’s:

    J. D. Salinger
    El vigilant en el camp de sègol
    Barcelona: Labutxaca, 2006.

    Resum

    Els dos llargs dies que Holden Cauldfield, el jove protagonista, passa a Nova York són la seva fugida personal. Fuig d’un món que rebutja, intentant protegir la seva infantesa, un territori pur que ja no és el seu. Holden Cauldfield sap que s’està fent gran i que no pot deturar aquest procés natural; es rebel·la i, volent actuar contra l’inevitable pas del temps, el noi opta per un camí incert i de difícil tornada... Amb El vigilant en el camp de sègol, J. D. Salinger va escriure la que ha estat considerada la gran novel·la americana. Certament, aquest és un títol ja clàssic de la literatura nord-americana i, de fet, de la literatura occidental
    contemporània.

     

    Fred Uhlman
    L’amic retrobat
    Barcelona: Labutxaca, 2007.

    Resum

    L’arribada de Hitler al poder el 1933 posa punt final a l’amistat de dos companys d’escola. Un d’ells és jueu, l’altre és membre d’una de les famílies més aristocràtiques de Suàbia. Al llarg d’un any ho havien compartit tot, però arriba un moment en què les seves diferències esdevenen insalvables. El jueu deixarà Alemanya per anar-se’n a Amèrica i oblidar allà el seu país nadiu i el seu gran amic. Trenta anys després, sense esperar-s’ho, el retrobarà novament.

     

    Robert Walser
    El quadern de Fritz Kocher
    Barcelona: Quaderns Crema, 2000.

    Resum

    «Si tots plegats fóssim tal com hauríem de ser, és a dir, tal com Déu mana, seríem infinitament feliços. Per desgràcia, ens entretenim amb passions inútils, que massa aviat ens minen el benestar i posen fi a la nostra felicitat.» Fritz Kocher, el noi que diu aquestes paraules, mor al cap de poc temps d’haver deixat l’escola. Des de la perspectiva de la infantesa, se’ns presenta una visió aparentment ingènua de la vida i de les experiències humanes, però que és en realitat la descripció intensa i colpidora d’un món ambivalent que els adults no volen —o no saben— entendre.

     

    Haruki Murakami
    Tòquio blues (NorwegianWood)
    Barcelona: Labutxaca, 2007.

    Resum

    Considerada el clàssic modern per excel·lència de la literatura japonesa, Tòquio Blues narra l’educació sentimental d’un jove estudiant al Tòquio dels anys seixanta. Introvertit, tímid i seriós, Toru Watanabe s’enamora de Naoko, una noia impenetrable, i pateix una crisi que el porta a l’aïllament social i a la reclusió. Davant les dificultats de la seva relació amb la Naoko, Toru es llança a una espiral de sexe esporàdic i un dia coneix la Midori, una noia vital, exuberant i plena de vida que revolucionarà el seu món ordenat i tranquil. Tendra, escrita amb to melancòlic i sensual i amb un ritme molt àgil, Tòquio Blues narra, amb una encertada i equilibrada mescla de melancolia i sentit de l’humor, les angoixes adolescents, el desengany
    del primer amor i el trànsit a l’edat adulta.

     

    Aldous Huxley
    Un món feliç
    Barcelona: Columna Jove, 2001.

    Resum

    Un món feliç és un llibre sobre el futur. Un futur en què l’espectacular avenç de la ciència canvia les condicions de vida dels humans fins a extrems tan revolucionaris com indesitjables. Se’ns presenta un nou totalitarisme molt més subtil que els avui coneguts i alhora també molt més eficaç. Una societat on no hi ha lloc per al dubte, el sofriment o la incertesa, en definitiva un món sense llibertat. Un món feliç és la novel·la més coneguda de l’escriptor Aldous Huxley, i setanta anys després no sols no ha perdut vigència sinó que resulta més actual que mai.

     

    Franz Kafka
    La metamorfosi
    Barcelona: Columna Jove, 2001.

    Resum

    La metamorfosi és un dels textos més angoixants de la literatura universal, on conflueixen algunes de les grans qüestions que obsessionaven a Frank Kafka: la soledat, el sentit de l’existència, la relació de l’home amb el seu entorn. Escrita amb un sentit directe i sobri, aquesta paràbola sobre l’aïllament de l’home, incapaç d’entendre el món que l’envolta, ha entendrit i esgarrifat alhora milions de lectors d’arreu del món durant generacions.

     

  • Links recomanats
  • Aquí trobareu una selecció completa d’enllaços a webs d’interès sobre la llengua i la literatura catalanes.

    fletxa_amunt

     

    Cultura Clàssica

  • Professorat
  • Albert Andrade Asorey
    Càrrec: Coordinador de Batxillerat
    Horari de despatx: Dilluns de 10,30 a 11,30 h.
    Grups: Llatí de 4t d'ESO, llatí de 1r de batxillerat A i de 2n, grec de 1r de batxillerat A i de 2n, cultura clàssica de 3r d'ESO
    e-mail: aandrad4-xtec.cat

  • Criteris d'avaluació
  • Cal tenir present en tot moment que l'avaluació es fa en base als objectius didàctics , no als continguts, i que totes les activitats d'ensenyament/aprenentatge (algunes d'aquestes activitats seran dutes a terme fora de l'aula; l'assistència a aquestes activitats és obligatòria; la no assistència suposarà considerar els objectius treballats com a no superats) constitueixen part de l'avaluació formativa. Pel que fa a l'avaluació sumativa caldrà tenir en compte les consideracions següents:
    - Hi haurà un mínim de dues proves escrites al llarg de cada trimestre.
    - Aquestes proves seran plantejades tenint presents els tants per cent de conceptes i de procediments especificats per a l'avaluació global.
    - Es podran fer proves només de conceptes o només de procediments, si es considera oportú i sempre atenent a les possibles mancances de l'alumnat observades pel professor en el procés d'avaluació formativa.

    Per la idiosincràsia de les màteries de cultura clàssica, que en gran mesura pretenen assolir objectius procedimentals, pel que fa a l'avaluació global cal tenir en compte els punts següents:

    - L'avaluació serà contínua. Així, doncs, al llarg del curs no hi haurà proves de recuperació, tret de les marcades per la legislació. Malgrat que els continguts estan dividits en cursos acadèmics, tots els objectius terminals són d'etapa. En conseqüència, la valoració global, per a les matèries impartides que constitueixin etapa, es farà atenent aquests objectius terminals en el seu conjunt. Mai no es farà una mitjana aritmètica, sinó ponderada que tindrà la distribució de continguts següent:

    - la part procedimental serà valorada en base a un 60% de la nota final ponderada sobre 10.
    - la part conceptual serà valorada en base a un 40% de la nota final ponderada sobre 10.
    - la part actitudinal serà valorada individualment, tenint en compte l'evolució de l'alumne, sense tenir un tant per cent predeterminat. Les absències reiterades i injustificades seran valorades negativament.

    Per superar la matèria caldrà haver superat un cinquanta per cent dels continguts de procediments i un cinquanta per cent dels continguts de conceptes. En cap cas no es farà mitjana tenint en compte els tants per cent estipulats per als diferents continguts.

  • Llibres recomanats
  • Berenguer Amenós, Jaume Gramàtica grega , Barcelona, 2006.
    Grimal, Pierre Diccionario de mitología griega y romana , Barcelona, 1981.
    Diccionari Llatí-Català , Enciclopèdia catalana, Barcelona, 2004.
    Diccionario Griego-Español , Vox, Barcelona, 1967.

  • Links recomanats
  • http://www.xtec.cat/~sgiralt/
    http://www.xtec.cat/~mespuna/
    http://www.chironweb.org/ca
    http://www.xtec.cat/~mbetriu2/
    http://www.xtec.cat/~amarti35/

     

     

    amunt

     

     

     
    Mapa web
    Benvinguda
    Història
    Equipaments
    Serveis
    Contacte
    IES Andreu Nin - Av. Salvador Palau Rabassó, 18 - 43700 EL VENDRELL (Tarragona)
    Tel. 977-15.71.30 / Fax 977-15.71.29 / e3004803@xtec.cat