Professorat
Amèlia Diago Segarra
Càrrec: Cap de departament i tutora del CFGS de gestió comercial i màrqueting
Horari de despatx: Dilluns de 9,30 a 10,30 h.
Grups: 1r del CFGM de comerç i 1r del CFGS de gestió comercial i màrqueting
e-mail: adiago@xtec.cat
Jordi Montells Lloreda
Càrrec: Professor
Horari de despatx: Dilluns de 9,30 a 10,30 h.
Grups: 1r del CFGM de comerç i 1r del CFGS de gestió comercial i màrqueting
e-mail: jmontells@xtec.cat
Iñaki Insausti
Càrrec: Professor i tutor del CFGM de comerç
Horari de despatx: Dilluns de 9,30 a 10,30 h.
Grups: 1r del CFGM de comerç i 1r del CFGS de gestió comercial i màrqueting
e-mail: iinsausti@xtec.cat
Eva Casas Agustench
Càrrec: Professora
Horari de despatx: Dimarts de 9,30 a 10,30 h.
Grups: 1r del CFGM de comerç i 1r del CFGS de gestió comercial i màrqueting
e-mail: ecasas25@xtec.cat
Criteris d’avaluació
Els cicles oferts pel departament de comerç, CFGM de comerç i CFGS de gestió comercial i màrqueting, presenten uns criteris d’avaluació generals, adaptables segons la conveniència de cada professor. El curs es divideix en tres avaluacions, on els continguts (part teòrica) i els procediments (part pràctica) representen un 80% de la nota i l’actitud (assistència, comportament i participació a l’aula) representa un 20% de la mateixa.
És imprescindible aprovar les tres avaluacions per superar cada crèdit. Si no s’aproven, l’alumnat té una segona possibilitat d’aprovar presentant-se a la convocatòria extraordinària de juny, examinant-se d’aquelles parts pràctiques i teòriques suspeses.
Com a norma general, aquells alumnes que no aproven en la convocatòria extraordinària es poden tornar en el pròxim curs, i només caldrà que ho facin en aquells crèdits que han suspès, no en els que ja hagin aprovat.
Els professors del cicles del departament de comerç valorem altament l’assistència a l’aula. En els cicles de formació professional presencial, els alumnes que sobrepassen el 20% de faltes d’assistència no justificades, perden el dret a realitzar l’examen en la convocatòria ordinària. És a dir, només podran aprovar el crèdit si superen l’examen en la convocatòria extraordinària en el mes de juny, amb una nota màxima d’un 5.
El crèdit de Formació en Centres de Treball s’avalua de forma diferent. Els encarregats d’avaluar l’alumnat seran el tutor de FCT del centre juntament amb el tutor responsable de l’alumne a l’empresa. Els alumnes que acreditin que tenen les suficients hores treballades en el sector i nivell professional del cicle, o en altres sectors, podran demanar les exempcions parcials o totals del crèdit de pràctiques.
Crèdit de síntesi
El crèdit de síntesi es realitza a final de curs. Es tracta d’un treball en equip en el que es posen a prova tots els coneixements adquirits durant el curs. En el curs 2007/2008, el crèdit de síntesi desenvolupat pels alumnes del CFGM de Comerç gira entorn la creació i disseny d’una idea de negoci; així mateix, el del CFGS de gestió comercial i màrqueting gira entorn el llançament d’un nou producte.
Llibres recomanats
Auer, J.T. El placer de vender. Barcelona: Editorial Hispano Europea, 1990.
Díaz de Castro, E. C.; Landa, F. J. Merchandising. Teoría i Pràctica. Madrid: Piràmide, 1996.
Martínez, I. J. La comunicación en el punto de venta. Estrategias de comunicación en el comercio real i on-line. Madrid: Esic, 2005.
Puchol, L. La vida es un supermercado. Madrid: Díaz de Santos, 2005.
Salén, H. Los secretos del merchandising activo o cómo ser el nº 1 en el punto de ventA. Madrid: Díaz de Santos, 1994.
Links recomanats
www.emprendedores.com