Materials SDTAC 2 08/09
Presentació

Eines Google (II). Presentació

.

L'objectiu de la segona sessió és que aprenguis més eines de l'entorn Google: "Els meus mapes" de Google-Maps, tot l'entorn de Documents de Google i els Àlbums web de Picasa en línia. També treballaràs amb una eina per dimensionar imatges grans que et servirà per optimitzar l'espai que l'entorn Google posa a la teva disposició.

Aquests materials autoformatius són la referència de la segona sessió dels seminaris TIC/MAV del projecte Mercats i Fires del Baix Empordà. Contenen les informacions necessàries per:

  • 1. Personalització de mapes amb l'eina "Els meus mapes" de Google-Maps.
  • 2. Redimensionar imatges de resolucions altes per adequar-les al projecte.
  • 3. L'entorn Documents de Google. Creació d'un document de text.
  • 4. Realitzar una presentació d'imatges amb Presentacions Google.
  • 5. Compartir els documents creats amb altres usuaris i publicar-los.
  • 6. Organitzar l'espai de treball de Documents Google.
  • 7. Atorgar un propietari extern a un document Google.
  • 8. Creació d'una presentació d'imatges amb Àlbums web de Picasa (en línia).

Cal seguir les passes en l'ordre en que estan documentades, ja que aquestes passes contenen normes d'estil molt recomanables per tal que el producte final sigui coherent.

Aquestes normes d'estil es concreten en propostes d'estructures de noms de fitxers, tipus de lletres, dimensions determinades, un determinat ordre en els procediments, uns terminis... Només si tots treballem d'acord amb les mateixes normes d'estil podrem desenvolupar tots els continguts, farem un producte útil i de qualitat, podrem fer un aprenentatge significatiu de les possibilitats de l'entorn de Google i facilitarem les tasques de manteniment del portal.

Comprovaràs que s'hi alternen informacions útils amb pràctiques a fer. Per facilitar la tasca, trobaràs moltes pràctiques ombrejades amb color blau clar.

.

A mida que treballes en aquest entorn, tant en el projecte com a nivell particular, intenta percebre quines solucions aporten les eines Google a la teva tasca a l'aula i com a coordinador/a TIC.

Recorda que el projecte intenta obrir les portes al coneixement d'eines noves a partir de fer-hi tasques molt simples i guiades. Cal que aprofundeixis pel teu compte en els aspectes que consideris rellevants i especialment útils per la teva feina.

Anar al principi de la pàgina.
segueix