ACTIVITAT 4

 


Fer un fotomuntatge sobre una de les flors

  • Ara cal que a partir de la segona narració que has triat, facis una fotografia o un dibuix. Si no ho tens ja en format digital caldrà que ho escanegis.

  • Després, manipulant digitalment la imatge amb l'editor gràfic que utilitzis normalment, ha de realitzar una obra plàstica que il·lustri el text seleccionat. Aprofita totes les eines que tens, els recursos que coneixes i les possibilitats que et dóna el programa ... i aprofita també per experimentar... Pots fer fotomuntatges entre vàries fotografies o una foto i un dibuix... Pots retallar, copiar i enganxar, una o moltes vegades, utilitzar els filtres, canviar de color i de mida, difuminar... Veritat  que són suggeridores la "Flor fantasma" o "La flor de mel" o   "La flor melindro"... i La "Flor malalta"...?

    Encara que ja ho domineu trobareu al final d'aquesta activitat, en l'apartat de recursos, un manual del Paint Shop Pro i un del programa lliure GIMP per si us sorgeix algun dubte.



  • També heu d'acompanyar cada obra d'art amb el text que l'ha inspirat. Cal que us poseu d'acord tots els membres del grup sobre la mida i la tipografia que utilitzareu. Mentre que en les obres d'art teniu llibertat absoluta, la presentació de les narracions cal que mantingui la uniformitat.

    A l'apartat de recursos teniu dues adreces per consultar si voleu aprofundir en el tema de la tipografia.
  • Finalment heu d'imprimir la vostra obra i fer el muntatge de tota l'exposició. Els vostres professors us ajudaran.

              

Durant el procés del treball aneu revisant la graella d'avaluació per veure els aspectes que se us valoraran i tingueu-los en compte.

Recursos:

Tutorial Paint Sho Pro
http://www.educa.aragob.es/cursoryc/comunes/modulo2/unidad1.htm
El llenguatge de les lletres
http://www.xtec.cat/aulanet/ud/plastica/cartell/retolacio.html
Elements de la creació gràfica

http://www.xtec.cat/aulanet/ud/cf/campanya/web/elements.htm#centre

 

            Procés