GASTRONOMIA

   

La cuina marroquina és diversa: verdures i fruita, espècies aromàtiques, peixos i carns. Per beure se sol prendre te que tranquil·litza i reanima.Al Marroc es pren al matí, després dels àpats i a qualsevol hora.

 

Cuscús
Aquest plat tan conegut és el típic dinar dels divendres. Es fa amb sèmola bullida al vapor i s'acompanya amb verdures, pollastre o peix.

 

   
 


Tajine

Amb aquest mot es fa referència a la cassola i al que hi ha a dins. La cassola és aquella tan típica que porta una tapadora cònica. El que hi ha a dins és ragout de carn, de peix o llegums estofats. És el plat nacional marroquí.

Mechui
Carn de xai rostida molt lentament. Queda tan tendra que es fon a la boca.

Pastilla
Pasta fullada farcida de colomí i ametlla. Aquestes "pastilles" són les postres salades marroquines. Hi ha variants que es fan amb peix, pollastre i fins i tot amb llet. 

 

Plats del Ramadà
Quan el sol s'ha colgat es pot trencar el dejuni amb una sopa anomenada Harira (carn, llenties i cigrons), els Beghrir (bresques amb mantega fosa i mel) i els Shebbakia (pastissos fregits amb oli roent i coberts de mel). Harira, Beghrir i Shebbakia són els entrants que ajuden a esperar el sopar de debò que arriba quan ja és nit tancada.

Rebosteria
La cuina marroquina també és molt famosa per la pastisseria. Els pastissos de mel, el Kaab Ghzal, les Feqqas amb ametlles, panses, la Ghoriba també amb ametlles o amb sèsam, etc.