XTEC
Escola oberta
NECESSITATS  EDUCATIVES ESPECIALS
XTEC
Materials de les sessions de treball SG TI sobre la utilització de la tecnologia amb l'alumnat amb necessitats educatives especials.


Calendari
Inscripció
Sessions
Materials
Cursos

El racó del Clic
Tauleta sensible Mediateca dels CRP
 
jfonoll@pie.xtec.es
 

 


<< tornar index teclat

6.    Teclats amb prestacions afegides

Alguns teclats incorporen un grup de tecles afegides que fan un control específic d’alguns programes o perifèrics de l’ordinador. Es poden denominar tecles de dreceres  externes i permeten el control de:

  • Les funcions multimèdia: control del volum dels altaveus, control de la reproducció de música i el vídeo des del mateix teclat (play, stop, avançar, retrocedir, inici...), expulsió del CD-ROM.
  • Internet: ofereix la possibilitat, per exemple, d'accedir al correu electrònic, al navegador, als preferits, navegació endavant i endarrere de la web...
  • Les funcions de pantalla: control de la brillantor, el contrast, l’alternança entre les diferents pantalles de vídeo...
  • Les funcions del sistema: velocitat de processament, apagar, reiniciar l’ordinador i deixar-lo en suspens o despertar-lo sense haver de passar per tot el procés d'apagada.

Aquestes tecles, tot i afegir prestacions, augmenten la complexitat del teclat i no són compatibles entre el diferents models.

<< tornar index teclat