Departament de

TECNOLOGIA

L'internet, l´ordinador, el mòbil, el MP3, la bicicleta, l´avió, el microones...són alguns dels aparells que estan presents al nostre voltant de forma contínua i que és pràcticament impossible sobreviure sense coneixer-los i tractar-los.

Aquesta escola us ofereix una tecnologia molt actualitzada i pràctica que us prepararà per a dominar tot aquest entorn tecnològic.

CONTINGUTS

de cada etapa educativa

Cliqueu a les imatges per veure les galeries

1

ESO

A primer curs es treballen principalment les eines, el dibuix i la fusta. Es realitzen diferents tallers pràctics, com per exemple el dibuix i la construcció d´una caixa d'eines; des de l'acotació d'un projecte i l'interpretació de la perspectiva fins la realització. El Treball de síntesi tracta sobre els materials de construcció.

2

ESO

A segon curs es treballen les energies, els circuits elèctrics, els metalls, els plàstics i l´internet. Es realitzen diferents tallers pràctics, principalment sobre circuits elèctrics de corrent contínua i plàstics, així com sortides al Museu Marítim i d’altres. El Treball de síntesi tracta sobre les màquines d´aigua.

AULES i Taller

  

3

ESO

En aquest curs treballem les forces, les estructures, els habitatges i els mecanismes. Es realitzen diferents tallers pràctics, principalment sobre la construcció d´una casa, engranatges diversos i sortides a La Pedrera de Gaudí i al Parc del Tibidabo. El Treball de síntesi tracta sobre els elements de transmissió de moviment.

4

ESO

A quart curs es treballen principalment les instal.lacions de l´habitatge, la pneumàtica i l´electrònica. Es realitzen diferents tallers pràctics, principalment sobre instal.lacions elèctriques, soldadura, electrònica i informàtica, amb la possibilitat de fer alguna visita als laboratoris de la UPC.

1

BATX

A primer de Batxillerat sobretot es fa incís en les energies normals i alternatives, el càlcul de circuits elèctrics, el càlcul d´assajos de materials, les màquines i la pneumàtica. Es realitza algun taller pràctic sobre energies alternatives amb la possibilitat de visitar la fàbrica SEAT.

2

BATX

A segon de Batxillerat es treballen principalment les màquines tèrmiques, l´oleohidràulica-electropneumàtica, l´electromagnetisme, les màquines elèctriques, l'electrònica digital i la robòtica. Es realitza algún taller pràctic sobre elèctrònica o pneumàtica i existeix la possibilitat de visitar la fàbrica ALSTOM.

INS Joan Coromines - Ctra. de la Bordeta, 39-41

08014 Barcelona - Tel. 93.424.19.01