Inici
IES Joan O
   
Martorell
Resolució optima per visualitzar aquesta web: 1024 x 768
IES Joan Oró
PROVES I CURSOS
PREMIS
DIADES
ACTIVITATS
ALTRES
- Portes obertes - Prova Accés a Cicles Formatius - Premi Extr. Batx. - Dia dels Drets Humans - Carnestoltes - SEAT
- Preinscripcions - Curs Preparació Accès Cicles Sup. - Premi Cicles FP - Diada de St Jordi - Donació de sang
- Matrícula - Proves de Tècnic en Cures Auxiliars - Premi Cirit - Dia de la Terra - PLA DE LECTURA  
- Servei de Mediacíó   - Premis Vila de Martorell - Prevenció - Sortides Depart. Química  
- Revista JO   - Premi Joves Investigadors - Jornada Drets Humans - Viatge fi de curs Batx.  
    - Beques-salari   - Pla català de l'esport  

AVÍS ALS OPOSITORS

DE LES ESPECIALITATS

518-519-620 DE SANITÀRIA:

 

Els dissabtes se celebra a Martorell el mercat

setmanal, ocupant tot el carrer de l'institut.

 

Recomanem que vingueu amb transport públic i,

si ho feu amb cotxe, sigueu molt previsibles amb el temps necessari

per trobar aparcament i també  l'entrada de l'institut.

 

 

tornar


 

 

artsmarcials02artsmarcials05

 

PLA CATALÀ DE L'ESPORT

 

Enguany l’Institut Joan Oró forma part del Pla Català de l’Esport, motiu pel qual  hem engegat una associació esportiva, que s’ha encarregat de portar a terme un seguit d’activitats adreçades a incrementar la participació dels alumnes en activitats físiques en horari no lectiu i, alhora, utilitzar aquestes pràctiques per a l’educació en valors i l'adquisició d'hàbits saludables.

 

 

Qi GONG

Curs diniciació gratuït

El Qi Gong és un mètode que combina suaus moviments del cos, concentració mental i la respiració per augmentar l'energia de la persona. És també conegut com a "Font de Joventut" ja que aquestes tècniques són un brollador inesgotable de pau, salut i vitalitat, i un exercici idoni per mantenir-se en forma.

Dissabte, 21 de maig

18:00 - 19:30 h

INSTITUT JOAN ORÓ

C/ Feliu Duran i Canyameres, 7

MARTORELL

Inscripcions: Cal enviar un e-mail amb les dades personals (nom i cognoms) a llorentefernando@yahoo.es

 

 

DEFENSA PERSONAL

Hem començat organitzant activitats a l’hora del pati amb un bon resultat. Ara volem impulsar activitats fora de l’horari lectiu, a partir de les 17h. La propera tasca que volem introduir són sessions de defensa personal, que farà un monitor qualificat. Gràcies a que aquesta activitat està subvencionada el cost només serà el de la llicència federativa actualitzada.

Les classes es faran els dilluns en diferents horaris en funció del curs que faci cada alumne/a.

Si per alguna raó l’horari que teniu determinat no us anés bé i teniu ganes de fer l’activitat parleu directament amb Fernando Llorente.

3r     d’ESO             de les 17:15 a 18:15
4t     d’ESO             de les 18:15 a 19:15
BATXILLERAT      de les 19:15 a 20:15

INSCRIPCIÓ a l'activitat de defensa personal

 

 

KUNG FU

El Kung fu és una disciplina que té el seu origen a la Xina. Són molts els beneficis que aporta un entrenament en Ats Marcials, sobretot en la salut i la defensa personal.

En el món d'avui convivim amb la violència, tant física com psíquica. Els adplescents poden estar exposats a ella en la seva vida diària. La famimliaritat amb les tècniques del Kung Fu els proporciona seguretat en sí mateixos, augmenta la seva autoestima i millora el seu autocontrol.

Es desenvolupen aspectes mentals tan importants com són la voluntat, la constància, la disciplina, la humilitat, la concentració, la relaxació, a més de potenciar la memòria, el desig de superació personal i l'esperit de sacrifici.

El Kung Fu també desenvolupa la part física: perfecte equilibri, control de la respiració, flexibilitat, elasticitat i força muscular. Mitjançant la seva pràctica s'allibera un grapat d'energies negatives com ara l'excés de calories, l'angoixa, l'agressivitat, els temors físics i psíquics... a través de lacreació plàstica i corporal.

El Kung Fu, com a autodefensa, representa un sistema un sistema senzill i molt eficaç. Les seves tècniques s'executen amb tot el cos aprofitant al màxim la força relaxada que es genera des del maluc.

Treballarem de forma pràctica amb el nostre cos i amb la nostra ment per crear un espai natural i instintiu que ens ofereixi protecció i seguretat en el nostre entorn. Serem capaços d'estar més ben preparats davant situacions de risc ode perill per a respondre amb més eficàcia.

 

premi

torna


 

 

DONACIÓ DE SANG

Dijous, 31 març de 2011

a l’Institut Joan Oró, de 15:30 a 20:00

Baixa't el

COMUNICAT dels alumnes de l’assignatura d’Educació Ètico-Cívica, de 4t d'ESO.

 

Dóna sang!Dóna sang!Dóna sang!Dóna sang!Dóna sang!Dóna sang!Dóna sang!Dóna sang!Dóna sang!Dóna sang!Dóna sang!Dóna sang!Dóna sang!Dóna sang!Dóna sang!Dóna sang!Dóna sang!Dóna sang!

 

 

torna


PROVES PER A L'OBTENCIÓ DELS TÍTOLS DE TÈCNIC/A I TÈCNIC/A SUPERIOR - CONVOCATÒRIA 2011

 

Descarrega't el calendari de les proves a:

CALENDARI DE REALITZACIÓ DE LES PROVES

 

torna


JORNADA DELS DRETS HUMANS

ELS DRETS DELS INFANTS


 

 

BEQUES-SALARI ÍTACA

29 de novembre del 2010

Grup de premiats

 

LLIURAMENT DE LES BEQUES-SALARI ÍTACA UAB-SANTANDER

 

Per segon any consecutiu, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Banco de Santander han concedit vint beques-salari a estudiants de batxillerat amb un alt rendiment acadèmic seleccionats entre els alumnes de batxillerat dels centres que formem part del PROJECTE ÍTACA. L’objectiu d’aquestes beques és que puguin iniciar i continuar els seus estudis universitaris.

Les beques salari inclouen un pagament de 500 € mensuals durant deu mesos a l’any i renovables al llarg dels anys de duració dels estudis de grau. La dotació inclou a més l’import de la matrícula, així com altres serveis del campus i, si fos necessari, les despeses d’allotjament a la Vila Universitària, al campus de la UAB.

Entre els vint alumnes seleccionats, 16 nois i 4 noies, hi ha una alumna del nostre institut ESTER CABEZUELO FERNÀNDEZ. Va acabar el estudis de batxillerat (curs 2009-10) amb la qualificació Matrícula d’honor.

Les beques van ser lliurades en mà per Ana RIPOLL, rectora de la UAB, José Antonio VILLASANTE, director general de BANCO DE SANTANDER i director de la División Global SANTANDER Universidades de l’entitat, i Alícia GRANADOS, presidenta del Consell Social de la UAB, en un acte que va tenir lloc a la Sala d’Actes del Rectoral el dia 29 de novembre del 2010.

 

MOLTES FELICITATS ESTER!

 

 

 

 

 

torna Inici

 


 

 
DOCUMENTS AUDIOVISUALS
 
   
     
 

Neus Sepúlveda

Premi Millor Estudiant de Cicles Formatius 2008

de l’IES Joan Oró

L'IES Joan Oró, l'any 2005, va pendre l'inciciativa de premiar els millors estudiants de l'últim curs dels cicles de grau mitjà i grau superior sortejant entre ells un ordinador portàtil i oferir un diploma als alumnes finalistes. Aquesta idea es porta a terme a cada curs per tal d'incentivar els estudiants de Formació Professional del nostre Institut I i reconèixer el seu esforç.

Els millors alumnes de les promocions de cicles que finalitzen curs, són nomenats per l’equip docent dels seus respectius Cicles.

LLIURAMENT DEL PREMI 2008

L'entrega de l'ordinador portàtil i els diplomes es va realitzar el dia 12 de Juny

a Sala d'Actes de l'IES Joan Oró

A l’acte de lliurament del premi varen assistir els representants del Departament d'Educació a la Delegació Territorial del Baix Llobregat, juntament amb la Inspectora del Centre, així com de les empreses que col·laboren en la Formació en Centres de Treball, un representant de l’Ajuntament de Martorell, un representant de l’AMPA, alumnes i professorat de Cicles Formatius, entre d’altres.

També van ser convidats els familiars de tots els alumnes de l'IES que es vulguessin afegir a aquest acte, que enguany ja fa quatre anys que es celebra.

En finalitzar l'acte es va oferir un refrigeri als assistents.

 

Alumnes distingits en anteriors promocions

2005

Albert Estupiñà

CFGS Química

2006
Silvia Alba Lobo
CFGM Administratiu
2007
Najua Belkhadar
CFGM Comerç
2008
Neus Sepúlveda
CFGS Anàlisi i Control

 

 

 

 

Inici

 


 

 

Ampliar Ampliar

Premi extraordinari de Batxillerat

AmpliarAmpliarAmpliar

a l'estudiant Sergi Aguilera de la promoció

del ’ IES Joan Oró 2004-05

 

LLIURAMENT DELS PREMIS EXTRAORDINARIS DE BATXILLERAT

PROMOCIONS 2004 I 2005

 

El dia 7 de febrer de 2006, a les 19 h.,va tenir lloc a la sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat de Catalunya el lliurament dels premis extraordinaris de Batxillerat corresponents als alumnes de les promocions de 2004 i 2005. Presidia l’acte l’Honorable Conseller en Cap, Josep Bargalló, i l’Honorable consellera d’Educació, Marta Cid.

Del nostre centre hi assistia com a alumne premiat de la promoció 2004, Sergi Aguilera.

La Directora, M. Pilar Urballa, i la Coordinadora de Batxillerat, Àngels Guix, van assistir a l’acte juntament amb els pares de l’alumne distingit amb el premi i la inspectora del centre.

En els parlaments pronunciats pels honorables Josep Bargalló i Marta Cid es va encoratjar aquests alumnes a seguir endavant i se’ls va felicitar per la capacitat d’estudi, esforç i voluntat de formar part delsmillors estudiants de Catalunya.

El lliurament del premi va consistir en un Diploma honorífic i un ordinador portàtil.

En finalitzar l’acte protocol·lari els estudiants premiats van fotografiar-se amb el Sr. Josep Bargalló i la Sra. Marta Cid al pati dels tarongers del Palau de la Generalitat de Catalunya i es va oferir un piscolabis.

 

Inici


 

 

JORNADES de PORTES OBERTES

 

Veure un resum

Cicles Formatius: el dissabte 7 de maig de 10 a 14h

BATXILLERATS: xerrada informativa, el dimarts 3 de maig a les 18.30h

 

 
 

 

En les Jornades de Portes Obertes, que es realitzen durant l'últim trimestre del curs, s'explica als assitents què són i com s'estructuren, a més de com s'organitzen, els cursos que impartim. També s'ofereix informació sobre què es pot fer en acabar els estudis.

L'Institut ofereix als visitants:

  • Un equip directiu amb idees renovadores, entusiasta i responsable.
  • Un professorat que ofereix al alumnat una formació acadèmica de qualitat i una bona formació humana.
  • Un equip psicopedagògic que dona atenció especialitzada, orientació escolar i professional.
  • Una associació de pares i mares participativa, col·laboradora i crítica.
  • Per acabar, s'informa dels serveis que ofereix l'institut, tant pel que fa al transport escolar com al servei de menjador.
 
   

 

Inici

 

 


 

 

PREINSCRIPCIONS I MATRÍCULA

Curs 2011-2012

 

 

 
  • PREINSCRIPCIÓ: del 19 al 25 de febrer del 2011
  • Llistes amb el barem: 15 de març del 2011
  • Reclamacions: 16, 17 i 18 de març del 2010
  • Llistes resoltes les reclamacions: 23 de març de 2011
  • Publicació de l'oferta definitiva: 8 d'abril del 2011
  • Llistes d'admesos: 2 de maig del 2011
  • MATRICULACIÓ: del 6 al 10 de JUNY del 2011

.

 

 

PREINSCRIPCIÓ A BATXILLERATS

 

  • BATXILLERATS:
  • PREINSCRIPCIÓ: del 9 al 20 de maig del 2011
  • Llistes amb el barem: 31 de maig del 2011
  • Reclamacions: 1, 2 i 3 de juny del 2011
  • Llistes resoltes les reclamacions: 8 de juny del 2011
  • Publicació de l'oferta definitiva: 21 de juny del 2011
  • Llistes definitives: 23 de juny del 2011
  • MATRICULACIÓ: de l'1 al 7 de JULIOL de 2011

 

 

CICLES DE GRAU MITJÀ

CICLES DE GRAU SUPERIOR

Cicles de grau mitjà:

  • PREINSCRIPCIÓ: del 9 al 20 de maig del 2011
  • Llistes amb el barem: 31 de maig del 2011
  • Reclamacions: 1, 2 i 3 de juny del 2011
  • Llistes resoltes les reclamacions: 8 de juny del 2011
  • Publicació de l'oferta definitiva: 21 de juny del 2011
  • Llistes definitives: 23 de juny del 2011
  • MATRICULACIÓ: de l'1 al 7 de JULIOL de 2011

 

Cicles de grau superior:

( Prova d'Accés : 18 d'abril el 2011 )

  • Llistes amb el barem: 7 de juny del 2011
  • Reclamacions: 8, 9 i 10 de juny del 2011
  • Llistes resoltes les reclamacions: 16 de juny del 2011
  • Publicació de l'oferta definitiva: 21 de juny del 2011
  • Llistes definitives: 1 de juliol del 2011
  • MATRICULACIÓ: de l'1 al 7 de JULIOL de 2011

 

CURS DE PREPARACIÓ PROVES D'ACCES A CFG SUPERIORS:

PREINSCRIPCIÓ: del 27 a l'1 de juliol

MATRICULACIÓ: del 7 al 14 de JULIOL de 2011

 

 

 

Inici


 

 

NOUS CICLES FORMATIUS:

(Clicant aquí es pot veure una presentació de tots el Cicles Formatius)

 

  • Nous Cicles de la Familia de Manteniment de Vehicles Autopropulsats:

Carrosserria (Grau Mitjà)

Inici: 1r. Curs 2006-07 - Inici 2n. Curs 2007-08

 

  • Nous Cicles de la Familia Sanitaria:

> Cures auxiliars d'infermeria (Grau Mitjà) Inici: Curs 2006-07

>Documentació Sanitària (Grau Superior) Inici: Curs 2007-2008

 

 

Inici

 

 


 

 

 

 

 

MATRÍCULA 2011
       
ESO
  nous alumnes: del 6 al 10 de juny.  
  i alumnes de l'Institut que promocionen:  
     
BATXILLERATS
  nous alumnes: del 1 al 07 de juliol  
  i alumnes de 1r Curs que promocionen a 2n i repetidors:  
     
CICLES FORMATIUS
  nous alumnes: del 1 al 07 de juliol  
    i alumnes de 1r Curs que promocionen a 2n i repetidors:  
       
 

. del 7 juliol al 14 de juliol matrícula

(preincripcions del 27 a l'1 de juliol)

 

 


 

Curs 2011-12 de Preparació per a la Prova d’Accés a

Cicles Formatius de Grau Superior (curs PPAS)

 
 

 

Clica aquí per veure la Presentació o llegeix el resum següent:

A qui va adreçat?

A persones que:

- Han superat un Cicle Formatiu de Grau Mitja.

- Volen presentar-se a la Prova d’accés d’algun dels CF de Grau Superior del mateix itinerari.

- Volen fer valer, en la inscripció a les proves, el dret a l’exempció de la part específica.

 

Quines matèries cursaré?

Llengua Catalana, Llengua Castellana, Anglès,

Matemàtiques i Tutoria. Total 18 hores a la setmana.

 

 

Quines avantatges té cursar-lo a l'Institut JOAN ORÓ?

- La nota obtinguda en el curs computarà un 20 % en la qualificació final de la prova d'accés (no t’ho

jugues tot a un únic examen).

 

Quan començaré el curs?

Començarà el 15? de setembre de 2012 i finalitzarà no abans del 15? de maig 2012.

 

On i quan puc fer I'inscripció?

A I'Institut Joan Oró de Martorell:

Preinscripció 2012: del 27 de juny fins a l'1 de juliol. Horari de...9.. a...14.. hores.
Publicació de la llista provisional: 4 de juliol
Reclamacions de la llista provisional: 5 de juliol
Publicació de les llistes definitives: 6 de juliol

Matriculació: del 7 al 14 de juliol

Admissió:
 35 places per grup.
 Ordenats per qualificació en el CFGM.
 En cas d’empat es farà un sorteig.

 

Quin cost té?

Un únic pagament de ?? (consultar) euros per a tot el curs. (48 euros el curs passat)

 

 
 
DOCUMENTACIÓ:
 
Sol·licitud degudament omplerta.
DNI (original i fotocòpia)
•Certificat d’estudis complerts del CFGM
Còpia del títol o resguard del títol
 
 

Institut JOAN ORÓ - C. Fèlix Duran i Canyameres, 7 - Martorell Tel. 937753618

 

Inici

 


 

     
 

PROVES D'ACCÉS (feu clic aquí per veure la normativa)

CICLES FORMATIUS curs 2011

 
 

(Sense la titulació requerida: sense el Graduat en ESO)

Inscripcions: del 9 al 23 de MARÇ 2011

Inscripció per Internet a l'adreça: http://www.gencat.cat/educacio/

Calendari d'exàmens:

Cicles mitjans:

La prova es farà el dia 10 de maig de 2011

Cicles superiors:

Convocatòria ordinària: es farà els dies 17 i 18 de maig de 2011

 

Proves d'accés
Què són

La prova d'accés als cicles formatius és una prova de caràcter general que permet als aspirants que la superen, matricular-se en un cicle formatiu quan no es té la titulació exigida.

Des d'aquesta pàgina us volem explicar tot allò que us cal saber, si voleu tenir més informació, podeu accedir a la plana web de la Direcció General de Formació Professional (convocatòria 2011) de la Generalitat de Catalunya.

 

  Tipus de proves

N'hi ha de dos tipus: grau mitjà i grau superior.

 

Prova de grau mitjà:
 

Consisteix en una prova (una tarda), en la que es demanen coneixements de les àrees de: Llengua Catalana, Llengua Castellana, Llengua estrangera (anglès o francès), Matemàtiques, Tecnologia, Ciències de la naturalesa, Ciències socials, i Educació visual i plàstica.

 

Prova de grau superior:
 

Està formada per dues parts: la part comuna i la part específica.

Part comuna: La formen les matèries de Català, Castellà, Història i Llengua estrangera (anglès, francès, italià o alemany). 

Part específica: L'aspirant s'examina de les matèries que hagi triat en el moment de fer l'inscripció (veure quadre resum de matèries específiques) llevat dels casos en què només n'hi hagi una o dues, cas en que esdevenen obligatòries. Quan en la part específica hi hagi llengua estrangera, aquesta haurà de ser diferent de la triada en la part comuna, i es podrà triar entre anglès i francès.

Exempcions i currículums:

Des d'aquí podeu descarregar-vos els impresos per a sol·licitar exempcions totals o parcials, així com els mòdels de currículums per a la convocatòria de 2011.

 
  Perquè serveixen:

Per cursar un cicle formatiu, un cop superada, la seva validesa és permanent en la totalitat de l'Estat Espanyol. La seva superació no garanteix el dret a una plaça escolar.

           
 
 
Com preparar les proves

Globalment es pot dir que per accedir a un cicle de grau mitjà són necessaris els coneixements de l’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO), i per un cicle de grau superior els de Batxillerat, Des d'aquí podeu accedir als temaris i als criteris d'avaluació (annexos de la Resolució ENS/310/2002, de 31 de gener (DOGC núm. 3581, de 22/02/02)

 

  Grup d'itineraris

Les diferents especialitats dels cicles formatius de grau superior es troben agrupades en famílies professionals que, a la vegada formen tres grups d’itineraris.

 

  Matèries de la part específica

La part específica dels cicles formatius de grau superior està formada per dues matèries, en alguna especialitat obligatòries, però en la major part dels casos es pot escollir entre diverses opcions. Aquí teniu un accés a cada una de les famílies professionals indicant les matèries que formen la part específica de cada especialitat.

 

  Exàmens

Des d'aqui podeu accedir a una recopilació dels enunciats d’exàmens de diverses convocatòries de les proves d’accés, tant de grau mitjà com de grau superior. Tots els fitxers estan en format PDF (Portable Document Format), i es llegeixen amb l'Adobe Acrobat Reader 6.0.1

En alguns anys hi ha disponible dues convocatòries: l’ordinaria i la d’incidències i, en alguns casos un fitxer amb l’enunciat de l’examen i un altra amb la solució.

 

 

Inici

 


 

 

VIATGE A ROMA

FI DE CURS 2n BATXILLERAT 2006

       
               
       
               
       
               
           

Inici

 


 

 

DIA DELS DRETS HUMANS - 2008

 

Entreu aquí per a veure les imatges

 

DIA DELS DRETS HUMANS - 2006

COMERÇ JUST

veure album fotos

 

Inici


 

 

 

 

Carnestoltes 2009

Clica sobre el cartell per veure la FESTA DE CARNESTOLTES 2009

 

 


 

 

Carnestoltes 2008

 


 

 

 

DIADA DE LA TERRA I DE SANT JORDI 2006

 
 

 

DIADA DE LA TERRA I DE SANT JORDI 2007

     
   

Ponencia de la UPC a l'IES : El motor d'Oli Vegetal

   

 


 

1ª FIRA DE RECURSOS EDUCATIUS I LABORALS DE MASQUEFA

   

 

Participació del nostre IES a la Fira de Recursos Educatius de Masquefa

El nostre IES va participar amb un stand a FIRAFUTUR oferint informació en un espai obert als joves especialment, per tal de facilitar-los una presa de decisió respecte del seu futur professional.

En ell es concentraren tots els recursos formatius i laborals propers al municipi de Masquefa.

 


 

 

 

CENTRAL NUCLEAR DE VANDELLOS I

Els alumnes de Química varen realitzar una visita a les instal·lacions que s'estan desmantellant.

 

 

 

 


 

 

 

Visita a SOLVAY amb els alumnes de 2n d'Anàlisi i Control

 

 

 

 

 


 

 

ELS ALUMNES DE QUIMICA VISITEN L'ECOCITY

 

 


 

 

 

 

ELS ALUMNES DE QUIMICA VISITEN DEPENDENCIES DELS MOSSOS D'ESQUADRA A BARCELONA

 

prem a la imatge

 

tornar

 


 

 

Acte de lliurament del vehicle SEAT

ACTE D' ENTREGA D'UN VEHICLE SEAT A L'IES JOAN ORÓ I A ALTRES CENTRES PÚBLICS DE FORMACIÓ PROFESSIONAL
La nostra Directora va rebre un vehicle Seat León 1.4 de mans del Vicepresident de Recursos Humans de SEAT

SEAT impulsa així les noves tecnologies en la formació

     
 

La companyia SEAT ha lliurat 15 vehicles a diferents instituts de Formació Professional del departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, entre ells al nostre, a l' edifici SEAT Service de Martorell. Aquest acte s'emmarca en la voluntat de la firma de fomentar la formació i el desenvolupament de futurs tècnics.

A l'acte varen assistir, entre d'altres, el vicepresident de Recursos Humans de la companyia, Ramon Paredes, el director general d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats, Josep Franci, la alcaldessa de Martorell, Dora Ramon i el responsable del Centre de Formació de SEAT, Manuel Moreno. També van ser presents els coordinadors territorials i directors dels 15 centres públics de Formació Professional que varen rebre els corresponents vehicles.

Ramon Paredes destacà l'importància “del compromís de SEAT amb la comunitad educativa en la qualitat formativa com a element de competitivitat”. Tanmateix, el director general d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats de la Generalitat va senyalar que l'acord amb SEAT facilita la formació de tècnics especialitzats per donar resposta a la necessitat d'aquests professionals.

 
     

 

 

 

 

 

tornar

 

 

 

 


 

Fira Primavera 2008

PREMIS VILA DE MARTORELL 2008

     
 

ADRIAN GONZALEZ MARTINEZ pel poema “Mar”.

ALBERT GIL LOPEZ per l’obra “Canvi climàtic”

MARTÍ GARCIA ASENSI pel blog “La fosca mirada”

ISAAC FEYNER JIMÉNEZ pel millor poema titulat "Mercurio"

 
 
 
 

Divendres 4 d’abril es va reunir el jurat del Premi Vila de Martorell en l’apartat de locals que ha atorgat fins a un total de 18 premis en les categories d’infantil, juvenil i adults. El lliurament de premis es va fer el passat 30 d’abril a El progrés, dins dels actes de la celebració de la Fira de Primavera.


L’Ajuntament de Martorell ha donat a conèixer els guanyadors de la 33a edició del Premi Vila de Martorell en l’apartat de prosa, poesia, poema, article de divulgació o opinió i conte locals, així com del treball d’investigació sobre Martorell i per al millor treball d’audiovisual.


En categoria d’infants de 10 a 14 anys, es concedeix un premi de 250 euros a ADRIAN GONZALEZ MARTINEZ alumne de 2n d’ESO del nostre centre pel poema “Mar”.


En l’apartat de millor treball audiovisual o telemàtic sobre Martorell el premi és per ALBERT GIL LOPEZ , tambè de 2n d’ESO, per l’obra “Canvi climàtic”,que s’emporta 350 euros.


També s’ha concedit una menció especial del jurat a MARTÍ GARCIA ASENSI, alumne de 3r d’ESO  pel blog “La fosca mirada” amb una dotació de 150 euros.


En la categoria d'adults cal remarcar que el jurat ha atorgat un premi de 600€ a un alumne que el curs passat va acabar el batxillerat al nostre centre, ISAAC FEYNER JIMÉNEZ pel millor poema titulat "Mercurio".


A tots ells els felicitem i els animem perquè continuïn treballant i presentant-se als premis.

També animem a tot l'alumnat a participar en aquest premi el proper curs.

El centre amb més participació al premi Vila de Martorell s'emporta una dotació de 600 €.

 
     


 

 


 

 

 

 

 

La tasca de la nostra jova investigadora

Samia Boutefah

aconsegueix esser guardonada en el XX Congrès de Joves Investigadors 2007

 
 

 

El seu treball d'investigació

“Del Marroc a Catalunya: procés d'integració de les dones ”,

coordinat per la professora Olga Salcedo Alegre

ha merescut un dels premis del Certamen d'ambit nacional.

 

El XXè Congres de Joves Investigadors 2007 s'ha realitzat entre el 22 y el 29 d'octubre de 2007 a les Instalacions del CEULAJ a Mollina, Málaga.

Durant aquest Congrès es varen presentar els treballs seleccionats per a aquesta edició del "Certámen de Jóvenes Investigadores 2007".

Durant l'acte de cloenda s'atorgaren els diversos premis als treballs dels joves, entre ells la nostra alumna, d'entre 15 i 20 anys que han participat en el Certamen.

Alguns dels traballs guardonats participaràn en el XXè Certamen Europeu de Joves Investigadors que tidrà lloc a Copenhague, Dinamarca, en el mes de setembre de 2008.

La llista de premiats es pot consultar en l'acta del jurat, disponible aquí per a descarga en pdf. o fent "clic" a l'icona.

 

 
     

tornar

 

 

 
 

EL DEPARTAMENT DE QUÍMICA

TORNA A GUANYAR

UN PREMI CIRIT 2008

 

L’alumne José Manuel López García, del Cicle Superior Anàlisi I Control ha guanyat un premi CIRIT 2008 per a fomentar l’esperit científic del jovent.


Aquest treball és un resum del Crèdit de Síntesi elaborat juntament amb la seva companya Neus Sepúlveda Mata.
El seu treball « Flavonoides i el té » investiga quina concentració de flavonoides hi ha en diferents tipus de té i l’efecte antioxidant de cadascun d’ells,  arribant a la conclusió de que el té blanc és el que té més propietats antioxidants.

Els premis CIRIT estan pensats per a premiar l'esforç d'alumnes d'ensenyament secundari que, sota la tutela del professorat, duguin a terme un treball, de recerca o de síntesi, que els permeti l'aplicació dels coneixements propis del seu cicle al desenvolupament i la interpretació de projectes de recerca.


Els treballs poden ser de tipus experimental o teòric, en el sentit de fomentar la creativitat científica i l'esperit de recerca en qualsevol dels àmbits del coneixement.

Aquest és el segon premi concedit al Departament de Química.

 

 

Autors guanyadors del premi

PREMI CIRIT 2007

Foment del'esperit científic del jovent

Els Premis CIRIT són els premis atorgats pel Consell Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica (CIRIT)  de la Generalitat.

Els premis tenen l’objectiu de fomentar la creativitat científica i l’esperit de recerca de l'alumnat d’ensenyament secundari de Catalunya, per tal que s’animin a exercitar les qualitats que caracteritzen la recerca científica.

 

 
 

 

L'alumna de Cicle Fotrmatiu de Grau Superior d'Anàlisi i Control (Química)

ANNA VALLVERDÚ CINTAS

en col·laboració amb l'alumne

DAVID MARTÍN

han estat guanyadors d'un premi CIRIT en la convocatòria d'enguany amb el treball

" TERRES DE CULTIU "

El treball guanyador “TERRES DE CULTIU” presenta en un estudi de l’efecte del terreny en el creixement de diferents plantes. Les terres estudiades van ser: terra de riu, compost industrial (del que es ven als gardens) i sorra de platja. En aquests substrates es van plantar llenties, llegums i una planta amb flor.
Aquest premi és el reconeixement a l’esforç realitzat pel alumnes en el desenvolupament del treball i és també un reconeixement a la tasta docent realitzada per l’equip de professors.

 

 
 

 

Han estat els seus tutors els docents: Antoni Carbonell, Eva Urteaga, Mª José Lorente y Marisa Albelda

La Sra. Directora amb l'equip guañador

El lliurament del premi va tenir lloc el dissabte 15 de desembre de 2007 a les 12h del migdia al Petit Palau del Palau de la Música, sota la presidència de l'honorable conseller d'Innovació, Universitats i Empresa

 

La llista de tots els premiats es pot consultar fent clik aquí

 

tornar

 

 

 

EL BUS DE LA PREVENCIÓ DE RISCOS

VISITA EL NOSTRE INSTITUT

Entreu al bus per a veure les imatges

 
 
Entra en el Bus per poder veure les imatges de les activitats.
 
 
 

 

La gira del Bus de la Prevenció de Riscos Laborals a l'Institut Joan Oró

El Bus de la Prevenció, una iniciativa per introduir la prevenció de riscos laborals a l’ensenyament secundari.

Els alumnes d’ESO van visitar un bus de la Generalitat que es va acostar al centre educatiu amb tot tipus de material per tal d’assessorar-los

El bus té dues aules, una amb informació visual diversa sobre els riscos laborals i una altra on se’ls ensenyava diferents models de plans d’emergència. Josep Miquel Esteban, cap de projectes de l’empresa SIGMA encarregada de la iniciativa, ha destacat que l’adolescència és una bona edat per dur a terme aquesta tasca de conscienciació sobre els riscos laborals.

Després de la visita al bus, els alumnes participaren en un taller interactiu. La classe que guanya el concurs del taller va de viatge a Port Aventura. Els estudiants hauran de competir, doncs, amb altres d’arreu de Catalunya per on passa el bus.

El bus sobre riscos laborals és una acció conjunta entre el Departament de Treball i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

 
     

 

 


 

 

       
Pla de lectura a l'IES

 

 

PLA de  LECTURA A L'INSTITUT

Durant un quart d’hora, tots els alumnes de la ESO fan una lectura lliure, cada primera hora d’un dia a la setmana. Es fa de manera rotativa. A les 5 setmanes es passa a la segona hora i així successivament.


Es pengen calendaris mensuals a les aules fent el recordatori, al vestíbul també es fa publicitat.


Poden llegir qualsevol llibre, en qualsevol llengua... no es fan preguntes sobre la lectura. És el plaer de llegir per llegir.

El servei de préstec a la Biblioteca i els departaments de català i castellà col·laboren amb llibres que deixen en préstec. Es pot llegir també un llibre de text.


L’objectiu és aficionar l’alumnat a llegir en qualsevol lloc i a mantenir un silenci que afavoreix la concentració.

       
       

 

 

 


Inici | Estudis | Secretaria | Departaments | Enllaços | Mapa Web | Noticies | Calendari