PÀGINA PERSONAL D´ANICET COSIALLS

Parque de las Ciencias de Granada
Parque de las Ciencias de Granada, 24 de setembre de 2004


Jocs de Ciència

Jocs de Ciència. Rafael Garcia Molina. Escola d´Estiu Jaume Miret 2006


Viatge a la Lluna
Crèdit variable de física aplicada per a segon cicle   d´ESO.  A partir de l´estudi de les lleis de la Newton es construeix un coet i es dissenya un viatge espacial
La Física és divertida
Diari interactiu personal (weblog). Es proposen diferents problemes  teòrics i/o experimentals de física que cal resoldre.

Treball de Recerca

Es fan propostes de TR de Física i Química, tot plantejant diversos problemes experimentals. També s´indica quina hauria de ser l´estructura de  la comunicació escrita. Es pot descarregar en format pdf.
Exemplificacions de T.R.
Us podeu descarregar dues exemplificacions de TR de física en  format pdf , així com les  seves aplicacions informàtiques en PowerPoint.
Altres exemplificacions
Més descàrregues de Treballs de Recerca.
Cercador de T.R.
nou
Banc de treballs de recerca de totes les disciplines,  amb un ampli resum,   tot indicant els objectius, la metodologia i les conclusions

Treballs Pràctics

Us podeu descarregar exemplificacions de TP de física i de química en format pdf.
Protocols
Descàrrega de protocols de Física i Química en format pdf.
Experiments
nou
LListat d´enllaços a diferents webs amb molta varietat de experiments de física i química
Programari lliure
Descàrrega de programes de Física i Química
Vídeo al laboratori
Presentació en format PowerPoint d´un document sobre l´ús  del vídeo al laboratori. 
Recursos didàctics
Llistat complet d´enllaços interessants de física i qúímica.
Webs amigues
Més enllacos.
Simple + mente física
Si t´agrada la física i tens ganes de pensar atreveix-te i entra al mon suggerent de l´amic  Rafael Garcia Molina
Àlbum de fotos
Per a recordar moments especials.
Premis per als Treballs de Recerca
Tot sobre premis per als TR. Bases i calendari.


Ciencia en Acción 2006
Hi trobareu les bases del " VII Concurso Nacional Ciencia en Acción". Els premis es distribueixen en diferents modalitats: demostracions de física, laboratori de matemàtiques, demostracions de química, laboratori de biologia i geologia, ciencia i tecnologia, materials didàctics de ciència, treballs de divulgació científica...
Hi trobareu també una col·lecció dels millors experiments de física presentats ens les sis primeres edicions


eclipsi anular
CATCH A STAR 2005

Project:: Annular solar eclipse vs the Venus  transit
Segon Premi " Catch a Star 2005! "Coke and Mentos

Coca Cola  light  i Menthos

S’introdueixen 5 caramels Menthos en una ampolla de dos litres de coca cola light. (Sembla ser que funciona en qualsevol beguda carbonatada). Es fa un forat al tap i al cap d’uns segons surt disparat el fluid cap a munt assolint molta altura, tot imitant una font
Aquest experiment es va popularitzar, el 29 de juny de 2006,  al programa de televisió Late Show whit David Letterman (Stephen Voltz i Fritz Grobe)
protó 11
El dia 2 de setembre de 2006  es fa ver un campionat de llançament de coets d’aigua a Castejón de Sos (Osca) .  El coet Protó 12,  construït per  Gerard Bielsa, va acosenguir el primer premi  assolint una altura de 250  m. El coet està  format per 4 ampolles de plàstic empegades i va ser llençat amb un compressor d’aire

nouvídeo del trànsit
8 de junio,  ¡a observar se ha dicho!
Treball de Recerca que ha obtingut el PRIMER PREMI del concurs 
 " FÍSICA + MATEMÁTICAS EN ACCIÓN 5"  celebrat a  Granada en la modalitat    " PILLA EL TRÁNSITO DE VENUS"  amb motiu de la Setmana Europea de la Ciència i  la Tecnologia 2004.


pajarito bebedor
FÍSICA DIVERTIDA (El País, 29.04.02)
Articles d´opinió polemitzant sobre si  la Física que s´ensenya a secundària  cal que sigui divertida.
Extret  de  les " Actes VI Jornades de la Curie, 2002"
parc ciencies Granada

" Física + Matemáticas en Accion 5 "  ÂLBUM DE FOTOScicloide
Antoni Serrano  Jaén va fer una demostració de física al Parc de les Ciències de Granada amb una cicloide. Aquesta corba té la propietat de ser tautócrona  (és la corba de descens més ràpida) i braquistócrona  (el temps que tarda un cos  en arribar a baix en caiguda lliure no depèn  de la posició  inicial)


Llum polaritzada
En Josep M. Valls i la Marta Segura ens  varen obsequiar amb una sessió de divulgació científica  titulada " L´interior de la matèria transparent".
 Interposant matèria transparent entre dos polaritzadors creuats s´obté informació sobre el grau  d´ordre molecular de la matèria.
Barcelona 22 d´octubre de 2004. Seminari Permanent de Formadors de Física i Química.Viaducte de França
Descarrega d´un arxiu pps sobre el procés de construcció del "Viaducte de Millau".2.1 Mb


tsunami


Fenomens naturals. ÀLBUM DE FOTOS


levitron


Tot sobre el LEVITRON


"La Villette, París "
Estimació del radi de la Terra
Seguint Erastótenes, el Seminari de Formació de Formadors de Física i Química de Catalunya ens vàrem desplaçar a París , i vam mesurar l´ombra d´un pal vertical al migdia solar.
" La Villette",  París (25-03-2005)Arts et Metiers

Àlbum de fotos del " Palais de la Découverte" i  del " Museu de Tècniques (Arts et Metiers)"  de París. En aquest darrer museu s´hi troben les balances  de Lavoisier i la pila de Volta. (25 i 26 - 03 - 2005)Catch a Star 2004
“8th of June, Let’s observe ! Treball realitzat pels alumnes Albert Agraz, Oscar Puértolas, Kacper Wierzchos  de l´IES Guindàvols  que ha estat guardonat amb el primer premi del concurs europeu "Catch a Star 2004" organitzat per l´ESO (European Southern Observatory)

ESOlogo ESDY
1er DIA EUROPEU DE LA CIÈNCIA PEL JOVENT

El dijous  21 d´abril de 2005 al migdia  escoles, instituts, universitats, associacions...  de tota Europa envolaran  coets d´agua. Encara hi  sou a temps de construir  els vostres coets i descobir els principis físics que regeixen el seu moviment
 ÀLBUM DE FOTOScoet de l´Arnau
Ja tenim construits els coets per envolar-los el dia 21 d´abril. Vegeu l´àlbum de fotosclasse de química
Els alumnes de Wetteren (Flandes- Bèlgica) han  participat activament  a les classes de Física i de  Química  de  primer de Batxillerat de  l´IES Guindàvols de Lleida , amb motiu de l´intercanvi  que habitualment   s´estableix  entre els  dos centres. Vegeu l´àlbum de fotos.tot mirant saturn
Un grup de professors, pares i alumnes de l´IES Guindàvols ens varem desplaçar a Artesa de Lleida per tal de fer observació astronòmica amb l´ajut d´un  telescopi reflector .
La sessió  fou dirigida per l´alumne Kacper Wierzchos.
Vegeu l´àlbum de fotos.
auditori
El dia 31 de maig de 2005  el Consell escolar municipal va celebrar l´acte de cloenda  del curs escolar, que va servir per retre homenatge a la mestra Josepa Reimundi.
També es va aprofitar l´acte per a commemorar l´any mundial de la física. amb dues conferències a càrrec de Jorge Wagenserg i de  Miquel Barberà.
L´acte va està amenitzat amb demostracions de física

Madrid por la ciencia
La Feria Madrid por la Ciencia es una exhibición científica nacida con la inquietud de crear un encuentro entre los ciudadanos y la ciencia generada en los centros de investigación, la construida en la escuela, la debatida en universidades y la custodiada y divulgada en los museos.
Vegeu l´àlbum de fotos.
Us podeu descarregar les principals comunicacions de les sis primeres edicions
Aula de ciències
Professors i professores de física i química dels IES d´ Alcarràs, Agramunt, Cervera, Solsona, "La Caparrerlla"  de Lleida, i de Seròs van  participar al curs Curs de formació per a l´us didàctic de les aules de noves tecnologies per a les ciències que es va realitzar del 4 al 8 de juliol  a l´IES  Guindàvols 
Vegeu l´àlbum de fotos
Escola d´Estiu 2005
En el marc de l´Escola d´Estiu Jaume Miret 2005 de LLeida es va impartir el curs "Física de sobretaula" a  càrrega de Lorenzo Ramirez, Xavier Franch i Anicet Cosialls, estructurat en 5 sessions temàtiques: les lleis de Newton, els imants mouen el mon,  la llum i el color: física de la percepció, la física de les joguines, i astronomia a l´escola.
Vegeu l´àlbum de fotos.

MERCATEC 2005
Si us voleu construir  un telescopi refractor  senzill , tot imitant el de Kepler,   us podeu descarregar  l´arxiu pdf.
Aquest telescopi fou  diissenyat i construït per Eddy Camara, alumne de l´IES Guindàvols i fou presentat a MERCATEC 2005camell
Les joguines  esdevenen  un excel·lent recurs didàctic  alhora de dissenyar  activitats d´ensenyament-aprenentatge de física.
Per què és  mou el camell?
Per què es desplaça amb velocitat constant?
Per què s´atura  tot just  en arribar al precipici?Paranal
El dia 5 de setembre,  l´equip guanyador de " Catch a Star 2005"  viatjà  a Xile per tal de visitar l´observatori Paranal.
Vegeu l´àlbum de fotos.observatori del Teide
El dia 21 de setembre, l´equip guanyador del concurs nacional " Pila el Transito de Venus " viatjà a Tenerife per tal de visitar l´Institut  d´Astrofísica de Canàries
Vegeu l´àlbum de fotosMUseo de la Ciencia y del Cosmos
En el marc de la final del concurs nacional " Ciencia en Acción 2005 " al "Museo de La Ciencia y del Cosmos de la Laguna", els concursants: Antonio Serrano, Rafael Quintana, José Antonio Martínez, César Sancho, Miguel Cabrerizo, Miguel de la Torre.... , ens varen obsequiar amb demostracions de física molt interessants i espectaculars.  
Vegeu l´àlbum de fotosvol d´un estel Victor Lacasa, alumne segon de batxillerat  de l´IES Guindàvols,  està fent un estudi  sobre la física dels estels. Vegeu l´àlbum de fotos.logo TOTS ELS ESDEVENIMENTS A NIVELL NACIONAL
Concurs  amb motiu de l´any mundial de la FÍSICA 2005.
Programa d´activitats  organtizades per la Universitat de Múrcia.

Si alguna persona em vol fer algun comentari sobre aquest treball, ho pot fer a la següent adreça:
 acosiall@xtec.cat

Darrera actualització: 23-02-2008