ERTIS, Espai de Recursos per al Treball Interdisciplinari a la Secundària
 
 
 
 
Bibliografia
bibliografia fonamental
clica aquí per veure les dades ISBN
Llibre indispensable per comprendre els fenòmens complexos a través de mètodes transdisciplinaris.Els sabvers Con inteligencia y brillantez Sergio Vilar nos traslada del paradigma de Descartes, Newton y Laplace a la nueva visión del mundo que surge de Bohr, Piaget y Prigogine.
  
clica aquí per veure les dades ISBN

El pensador francès Edgar Morin pretén amb aquest llibre presentar els aspectes centrals necessaris per a l'educació del segle XXI: els que ell anomena «els set sabers fonamentals» que l'educació del futur hauria d'abordar en qualsevol societat i qualsevol cultura.
Hi ha un bon resum del seu pensament en la ressenya d'una conferència publicada a EL PAIS en aquesta adreça.
Una traducció complerta en una edició argentina està disponible en aquesta adreça

  
clica aquí per veure les dades ISBN
L'especialització és productiva, molt productiva, però ens calen també visions globalitzadores i pluridisciplinars per intentar apropar-nos a la complexitat que ens envolta i ens espera el dia de demà. Aquest llibre és el fruit d'un singular experiment que intenta apropar diverses visions especialitzades per a presentar-les en una perspectiva que necessàriament resulta multidisciplinar. El tema central d'estudi ha estat la preocupació pel futur i la manera com aquest pot ésser o no configurat i, en definitiva, dissenyat des del present.
  
llengua i ciència
clica aquí per veure les dades ISBN

Premi Rosa Sensat de Pedagogia 2002.
Treball de recerca i de propostes en el camp de les relacions entre el llenguatge i l'aprenentatge de les ciències d'un grup de professors de la UAB.
Inclou anàlisis, reflexions i propostes sobre la base que aprendre ciències és també aprendre les formes de comunicació (descriure, comparar, exposar, justificar i argumentar) els fets naturals.

  

 

Aquesta bibliografia és provisional i serà ampliada properament