Galetes de Nadal
Ingredients
- 3 ous
- 200 grams de mantega
- 1 cullereta petita de sucre de vainilla
- 100 grams de sucre de llustre
- 375 grams de farina
- Pell ratllada d'una llimona
- 1 rovell d'ou batut
- Llet condensada
- Motlles per galetes
Elaboració
Coure els ous fins que estiguin durs, llavors els pelem i en treiem el rovell (no
fàrem servir la clara). A dins d'un bol gran posarem la mantega estovada i els
rovells d'ou passats per un colador fi, afegim també la pell ratllada de llimona, la
vainilla i el sucre de llustre, ho remenem tot fins que estigui cremós.
Incorporem la farina tot amassant, un cop tingui la textura apropiada (o sigui que
no sen's enganxi a les mans), deixem la massa durant 1 hora a la nevera.
Un cop passada l'hora escalfem el forn a 180º.
Després estirem la massa amb el corró, fent una làmina d'aproximadament mig centímetre
de gruix i ja podem començar a retallar les galetes amb els motlles que haguem
triat.
Col·loquem les galetes a la plàtera del forn, que trindem coberta amb un "tapete"
de silicona (això és garantia de que no s'enganxaran) i pintem les galetes amb la
barreja de rovell d'ou i una cullerada de llet condensada. Ja podem posar les
galetes al forn uns 25 min. Quan les treieu deixeu-les refredar un moment abans
de tocar-les. Bon profit!!

Corona de Nadal
Ingredients
Elaboració
Trinxar ben petits els frutis secs i remullar-los amb conyac durant mitja hora.
Estendre la pasta de full ben prima sobre el marbre una mica enfarinat i escampar-hi
la mantega feta pomada i barrejada amb el sucre i la canyella.
Posar-hi els fruits secs ben escurreguts i enrotllar com s'hi s'anés a fer un braç de
gitano.
Formar una corona enllaçant les dues puntes i tallar la pasta, en petites porcions
d'uns cinc centímetres, separant-les fent una petita ziga-zaga però sense que es
desprenguin del tot mantenint el cercle.
Pintar amb ou batut i reservar el pastís en la mateixa planxa d'anar al forn uns deu
minuts dins la nevera o congelador.
El forn es tindrà ben calent a 200 graus amb aire si pot ser. Quan han passat els
deu minuts es ficarà dins del forn i s'espolsaran unes gotetes d'aigua al voltant del
pastís.
Quan surti del forn es deixa refredar i s'espolsa amb sucre llustre. S'acaba de
guarnir al gust. Bon profit!!

Mousse de torró
Ingredients
- 120 centilitres de nata líquida
- 250 grams de mantega
- 450 grams de torró d’ametlles
- Ametlles torrades i laminades
- Xocolata a la pedra per decorar
Elaboració
Agafeu les barres de torró i les aixafeu (en un morter) fins que us quedi una pasta
homogènia. A continuació, barregeu-hi la mantega (ha de ser tova, per tant és
recomanable que la traieu de la nevera unes 2 hores). En un bol a part, aneu
remenant suaument la nata líquida fins que us quedi a mig muntar. Tot seguit, tireu-hi
el torró i aneu-ho remenant fins que aconseguiu una barreja amb textura de
mousse.
Per la decoració farem servir la xocolata, la desfeu al bany maria, i la
diluïu amb una mica de nata líquida. Per muntar el plat, doneu forma a la mousse
amb l’ajuda d’un motlle rodó, poseu-hi ametlles torrades i laminades al damunt, i al
voltant, nata líquida i un cordó o dibuix de xocolata desfeta (per això podeu fer
servir la mànega pastissera). Bon profit!!

Trufes de Nadal
Ingredients
- 50 grams de mantega
- 175 grams de sucre glacé
- 2 cullarades de cacau mòlt
- Xocolata ratllada
- Mitja cullarada d'essència de vainilla
- 30 grams de nata
- 250 grams de pa de pessic
Elaboració
Tireu en un bol la mantega, el sucre glacé, el cacau, la nata, l'essència de vainilla, el pa de pessic i barregeu-lo tot bé. A continuació feu boletes de la mida d'una boleta de neu i recobrir-les de xocolata ratllada.
Barregeu 50 grams de sucre glacé amb una cullarada d'aigua calenta i aboqueu-ne una miqueta damunt de cada trufa. Bon profit!!

Polvorons d'ametlles
Ingredients
- 300 grams de mantega
- 300 grams de farina
- 300 grams de sucre
- 100 grams d'ametlles móltes
- 1 ou
- Canyella en pols
- Sal
- Sucre glacé
Elaboració
Poseu la farina a escalfar en una paella sense res. Donar voltes amb
una cullera i abans que prengui color retirar del foc (uns 7 minuts). Poseu la farina en una taula de marbre i formar un cercle. Poseu al
centre la mantega, les ametlles, el sucre, la canyella, la sal i l'ou.
Amb les mans feu una massa fins que quedi molt fi.
Agafeu una mica de massa (de la grandària d'una nou), formeu una bola i aixafeu-la. Poseu les boles xafades en una placa de forn sense res i ficar a foc
molt suau durant uns 30 minuts. Treure del forn i deixar refredar en la
placa. Una vegada freds, tireu-los sucre glacé. Es conserven
ficats en una llauna o embolicant-los en paper de seda.
Es poden fer també de llimona, coco, taronja, etcètera afegint-lo a la massa. Bon profit!!

Torró d'ametlles
Ingredients
- 1 kilogram de mel
- 1500 grams de ametlles triturades
- 500 grams de sucre
- 1 llimona
- 2 clares d'ou
Elaboració
Escalfar a foc lent la mel en una caçola fins que s'evapori tot l'aigua. Afegir el sucre i barrejar amb una cullera de fusta. Batre la clara de l'ou a punt de neu i afegir la barreja de mel i sucre. Barrejar sense parar durant 8-12 minuts i després posar a foc lent fins que la barreja comenci a caramelitza-rse (el color es fa marró).
Afegir les ametlles a la barreja amb la pell ratllada d'una llimona. Barrejar bé i deixar refredar-se durant uns minuts. Vertir la barreja en motlles de fusta o metall folrats amb paper de cuina. Després de 2 hores i mitja el torró està llest. Una vegada que estigui completament fred, cal col·locar els trossos en un contenidor hermètic. Bon profit!!

|