CFPS Educació Infantil: C13 - Festes Tradicionals

 

Menú presentació
Tots Sants
Nadal
Carnaval

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antropologia cultural
Dites i cançons
Danses
Contes i altres històries

Roses de Sant Jordi

Ingredients

  • 4 rovells d'ou
  • 2 clares d'ou
  • 3 cullarades de sucre
  • 250 grams de farina
  • Sal
  • Oli
  • Melmelada, mel o sucre mòlt

Elaboració

Bat les clares a punt de neu. Quan estiguin llestes, afegeix els rovells d'ou, el sucre i una mica de sal i torna a batre la massa fins que et quedi més o menys compacte. Aleshores afegeix la farina, de mica en mica, i treballa la massa.

Agafa un tros de massa i esten-lo per fer-lo prim. Retalla-lo en cercles fent servir el got com a motllo. Col·loca'ls de tres en tres, un sobre de l'altre, i estrenye'ls pel centre fent força amb el dit. Després amb les estissores fes quatre talls als tres cercles però sense arribar al centre. Repeteix aquesta operació amb tota la massa.

Fregir-los a la paella amb l'oli molt calent. Després de passar-los per la paella decobriràs que els cercles s'han convertit en roses. Per servir-les i fer-les més dolces pots decorar-les amb melmelada, mel o bé amb sucre mòlt. Bon profit!!

Pastís de Sant Jordi

Ingredients

  • 150 grams de sucre
  • 150 grams de farina
  • 3 ous
  • Raspadura de llimona
  • 1 sobre de llevat
  • 1 raig d'oli
  • 1 raig de llet
  • 1 raig de Cointreau o anís

Ingredients per a fer les quatre barres

  • Crema molt espessa que pot ser de sobre preparat
  • 1 pot de melmelada de maduixa

Elaboració

Posem el sucre en un pot. Li afegim els rovells d'ou i ho barregem tot. Incorporem a la barreja el raig d'oli, la llet i el licor, a més de la raspadura de llimona i ho remenem bé. Tirem la farina (si és possible en forma de pluja ja que ens queda molt més esponjosa). Afegim el llevat i tapem el pot amb un drap de cuina.

El deixem reposar el temps de muntar las clares d´ou, que afegirem tot seguit remenant molt suaument. Mentretant, encenem el forn perquè estigui ben calent a l'hora d´introduir-hi el pastís.

El pastís el tindrem al forn durant 7 o 8 minuts a 200 ºC. Com que puja molt, aleshores abaixarem la temperatura lentament i el posarem a 180ºC. Normalment triga entre 25 o 30 minuts per coure's, però com que cada forn és diferent s'ha de comprovar per saber si està al punt punxarem el pastís amb una agulla i si ens surt neta és que ja està. Llavors el treurem del forn (però alerta! si surt amb pasta enganxada és que li falta una mica). El deixarem refredar fora del forn.

Farem la crema espessa i passarem la melmelada de maduixa per la trituradora perquè ens quedi molt fina. Així podrem fer les quatre barres. Bon profit!!

Professor - Daniel Parra Balmont

Departament - Serveis Socioculturals i a la Comunitat