Torna a Per jugar en solitari
Diuen que al Temple de Benarés, on es troba el centre del món, hi ha una superfície de bronze amb tres agulles de diamant. Quan Déu creà el món, col·locà 64 discs d'or de diferents tamanys en una de les agulles, començant pel més gran fins al més petit. Els monjos del temple, seguint les instruccions del Brahma, havien de moure un disc cada vegada d'una agulla a una altra, tenint en compte que un disc més gran mai podia col·locar-se a sobre d'un de més petit. Explica la llegenda, que quan tots els discos hagin passat d'una agulla a una altra tot es convertirà en pols i el món arribarà a la seva fi enmig d'una gran explosió. Tranquils i tranquil·les: es necessiten 18.446.744.073.709.551.651 moviments per a moure els 64 discos!
Què necessites?
Com es construeix?
  1. Es foraden els taps amb una barrina.
  2. Es claven els tres pals sobre la base de porexpan o l'escuma (no poseu cola sobre el porexpan perquè se'l "menja").
  3. Es col·loquen els taps en un dels pals, posant el més gran a sota de tot.
Com es juga?
  1. El joc consisteix en moure tots els discos des del pal de l'esquerra al pal de la dreta, amb l'única condició de no poder col·locar mai un disc de major radi sobre un de menor.
  2. Com major sigui el nombre de discos, major serà la dificultat de resolució del joc. Recomano començar amb tres discs i anar augmentant la dificultat a mesura que resolem el joc.
Torre de Hanoi