Plantes i Animals del nostre entorn

El cavall

Nom científic: Equus caballus.
Família: Èquids.
Descripció:

Mamífer de gran tamany que fa entre 1'5-1'8 m d'alçada i que pot arribar a pesar uns 600-1.000 kg.
El cos és fort i musculós. La pell està recoberta de pèls marronosos, grisos, rogencs, blancs o negres segons les races. Té el cap allargat amb 2 ulls grans als costats. Les orelles són petites. Té 40 peces dentals.
Sobre el coll hi té la crinera que penja cap a un costat.
La cua és llarga.
Té les potes llargues i fortes, acabades en un sol dit folrat d'un casc o peülla.
El seu crit s'anomena renill i és agut.

Alimentació: Menja herbes, llavors i cereals. És un animal remugant.
Reproducció: La femella, anomenada euga, gesta durant 11 mesos. Normalment pareix una sola cria, o més rarament dues; les cries s'anomenen poltres.
Hàbitat: Actualment viu en granges o en complexes preparats per a les seves necessitats.
Antigament era un animal salvatge que vivia a les planes de l'Europa central.
Costums: És un animal molt preparat per córrer.
Altres informacions:

Pot viure entre 15-20 anys.
Des de molt antic el cavall ha estat utilitzat pels humans com a mitjà de transport, per arrossegar carruatges i com a animal de tir.
També es cria per la seva carn.
Hi ha moltes races de cavalls entre les es troben: el cavall andalús, el cavall àrab, el cavall bretó, el cavall perxeró i els ponis.

Renill Galop
Sons extrets del Banco de sonidos del CNICE

   
Fitxes de treball