Instruments de vent fusta
Instruments de vent metall
Instruments de percussiˇ
Instruments elŔctrics i electr˛nics
Tornar a la pÓgina de presentaciˇ dels instruments
A la pÓgina de presentaciˇ de la web
Els instruments de corda

En aquesta gran família d'instruments hi incloem tots aquells que sonen gràcies a la vibració d'unes cordes i que tenen una caixa de ressonància. La seva classificació és en funció de la manera com aconseguim aquesta vibració.

Corda fregada Són aquells que es toquen amb un arc. En la seva pàgina específica veureu les seves dues grans famílies: les violes de gamba i les violes de braç. Cal, però, que sapigueu que hi ha un instrument d'aquesta família que és la viola de roda, que prové de l'organistrum medieval. La roda, moguda pel mànec, frega les cordes d'una manera contínua.

organistrum representat al p˛rtic de la Gl˛ria de Santiago de CompostelĚla. Clica i sonarÓ

sardana curta de Calaf de Marc Egea roda mÓnec viola de roda
Corda pinçada Són aquells instruments en els quals la corda es fa vibrar pinçant-la. Aquest pinçament es pot fer directament amb els dits, o bé amb l'ajut de pues o plectres. Com veureu en la pàgina que hi dedico aquesta família incorpora tant instruments tradicionals i populars d'arreu del món, com instruments de la música orquestral. He decidit classificar-los en funció de la seva caixa de ressonància i la manera com es fan les notes: és a dir amb mànec o sense mànec.
Corda percudida En certes classificacions trobareu aquests instruments en la família de la percussió. Nosaltres els incloem aquí per coherència amb el que expliquem en la pàgina general de classificació. Instruments d'aquesta família els trobem tant en la música popular com en la clàssica i posterior. Els podeu veure i sentir en la seva pàgina.