Instruments de vent metall
Instruments de percussiˇ
Instruments de corda
Instruments elŔctrics i electr˛nics
Tornar a la pÓgina de presentaciˇ dels instruments
A la pÓgina de presentaciˇ de la web
Els instruments de vent fusta

En aquesta gran família d'instruments, hi incloem aquells que consisteixen en un tub amb forats. Són aquests forats els que permeten que la columna d'aire sigui més o menys llarga i, per tant, ens serveixen per aconseguir les diferents notes. La seva classificació és segons el tipus d'embocadura. És a dir la manera com l'instrumentista aconsegueix quevibri l'aire de l'instrument

Bisell En aquests instruments, que conformen el que coneixem com flautes, l'aire vibra perquè és desviat en dos sentits. El bisell pot formar part del mateix instrument, o el fa el propi instrumentista amb el seu llavi, no bufant directamen, sino en angle.
Als instruments de bisell
L'aire entra en biaix
Canya simple Aquests són els clarinets i els saxos. La canya es posa a l'embocadura, i s'agafa amb l'abraçadera. En posar-se l'instrumentista l'embocadura i la canya entre els llavis i bufa, la cnya vibar i amb ella tot l'aire del tub.
Als instruments de canya simple
Canya doble Els instruments de canya doble no han perdut la seva presència en la música popular i tradicional. La vibració és de la canya al tudell, que es posa a l'instrument.
Als instruments de canya doble