Enrera
Mòdul 6: Manteniment
eLearning amb Moodle
  Pràctica
1
2
3
4
5
6

   
Exercicis
Exercicis
 
 

L'objectiu d'aquesta pràctica és aprendre a restaurar un curs a partir de la còpia de seguretat.

   
Desenvolupament de la pràctica
   
Prąctica
La restauració d'un curs a partir de la còpia de seguretat ens crea una imatge absolutament fidel d'aquell mateix curs. Lògicament, i segons el que vam triar a l'hora de fer la còpia de seguretat, el curs restaurat contindrà les activitats, els usuaris, el fitxers dels estudiants i els del curs.

La restauració és un procés senzill que, a més, permet crear un curs nou amb un altre nom però amb el mateix contingut, sobreescriure les dades d'un curs existent o bé afegir-ne de  noves.
   
   
Prąctica

Pràctica 1. Restaurar una còpia de seguretat

  1. Entrem a la carpeta backupdata dins de Fitxers del curs del bloc Administració o bé,  si tenim el fitxer comprimit de la còpia de seguretat en una altra ubicació cliquem sobre Restaura del bloc Administració

    admin

  2. Per qualsevol dels dos camins entrarem a la carpeta backupdata on el sistema emmagatzema les còpies de seguretat. A la part dreta de la pantalla, seguint la línia on es troba el nom veurem les diferents accions que hom pot fer amb aquest fitxer. En particular ens interessa l'opció Restaura, 

    restaura

  3. Cliquem a sobre: per iniciar el procés de restauració que comença amb una pàgina informativa

    inici

    on, si estem d'acord, només cal prémer el botó Sí per continuar.
  4. Aleshores el sistema comença a preparar la restauració i ens informa de les passes que està fent:

    pas1


  5. Un cop ho té tot preparat ens demana què en volem fer del curs un cop el tingui restaurat:

    pregunta


  6. Podem restaurar la còpia de seguretat a 
    • un curs existent que primer suprimeix. Opció útil per restaurar un curs que s'ha acabat a partir d'una plantilla sense dades d'usuari: obtenim un curs amb el mateix nom, totes les activitats i fitxers que hi ha posat el professorat però sense usuaris ni activitats fetes pels estudiants anteriors. Vegeu la pràctica 4 d'aquest mòdul per aprendre a crear aquestes plantilles.
    • un curs existent al qual se li afegeixen dades noves contingudes a la còpia de seguretat. Útil quan importem activitats des d'un altre curs.
    • un curs nou que anomenarà amb el nom del curs_còpia1
  7. També tenim l'oportunitat de decidir quines activitats volem restaurar i, si ens convé, desmarcar-ne algunes.
    Quan estem del tot segurs de les opcions triades només cal que iniciem la restauració del curs:

    restaura


  8. Ara el sistema comença la feina de creació del curs, activitats, fitxers, etc. Ens en va informant a la pantalla i el procés pot trigar més o menys atenent a la mida del curs.
    Quan acaba ens n'informa amb un  missatge:

    final


    Després de prémer el botó Continua anirem al curs acabat de restaurar per personalitzar-lo (canviar el nom, assignar nou professorat, etc.)
 
   
Atenció !

Restaurar un curs és una feina que cal fer cada principi de curs per tal de tenir els cursos anterior "nets" i preparats per a tornar a ser cursats.

   
 
Amunt