Introducció
 

Us volem fer descobrir la figura d’un escriptor de les terres lleidatanes, el cognom del qual, Xuriguera, potser ja us sona, per ser autor d’un llibret de color verd Els verbs catalans conjugats, molt útil  en el món pedagògic i per a obtenir certificats que acreditin el coneixement del català. Però dubtem molt que conegueu alguna altra cosa més sobre el seu autor.

És per aquest motiu que us el presentem i, al mateix temps, volem reivindicar-lo intel·lectualment. És tracta d’un historiador, dramaturg, lingüista, poeta, escriptor ... d’una enorme vàlua i d’una extensa obra bibliogràfica.

Pensem que Xuriguera, com altres intel·lectuals del nostre país, ha restat en l’oblit, malgrat ser una figura mereixedora de millor fortuna. No podem oblidar que es tracta d’un intel·lectual “tot terreny” (només cal fixar-se en la diversitat de camps que va treballar i amb la competència que ho va fer).

Es tracta d’un autor imprescindible, que ens permet d’entendre molt millor el que ha estat la cultura catalana durant el segle passat, marcat per la guerra civil i per l’exili a França.

Novetat!!
Exposicions i Contacte
 
Una breu introducció
Biografia i Genealogia de Joan Baptista Xuriguera
Totes les obres de Joan Baptista Xuriguera
Actes i Notícies relacionats amb Joan B. Xuriguera
Testimonis de premsa i altres
Un arxiu de documents sonors
Fotografies, portades, etc...
Per comentar qualsevol cosa sobre en J. B. Xuriguera
Alguns enllaços d'interès