Agenda
 
  Si estàs interessat/da en fer algun acte sobre Joan Baptista Xuriguera o si simplement vols saber-ne més sobre les dues exposicions itinerants disponibles, fes clic aqui  
 
El que vindrà ...
 
2010

DEL 6 AL 18 DE MAIG

CERVELLÓ

Exposició "Joan Baptista Xuriguera, un intel.lectual a descobrir" a la Biblioteca Municipal de Cervelló (Sala Polivalent). Parlament del doctor Josep Camps i Arbós amb la presència del fill de l'autor, Pau. Horari: de dilluns a divendres de 16 a 20:30h, dimecres i dissabtes matins de 10 a 14h.

 
El que s'ha fet ...
 
2010

18 MAIG

BALAGUER

Inauguració del "Passeig de la poesia" a Sta. Maria de les Franqueses (Balaguer - La Noguera) . Placa amb el poema "Oda a la llengua catalana" de Joan Baptista Xuriguera.
 
Aparició de l'auca de Joan Baptista Xurigueriguera que podeu trobar al següent enllaç.
   
 
2009

OCTUBRE 

 EL PRAT DE LLOBREGAT

Exposició “Joan Baptista Xuriguera, un intel·lectual a descobrir” a la Bilbioteca Antoni Martin, c/. Ramon Llull, 12 - El Prat de Llobregat, de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona.

OCTUBRE

LLEIDA

UNIVERSITAT DE LLEIDA - Aula Màrius Torres - Corpus Literari Digital - Manuscrits. Edicions amb anotacions autògrafes.
“Digitalització de volums, generalment primeres edicions, que contenen anotacions autògrafes dels seus autors”.
Des de fa molt pocs dies han inclós la digitalització de la novel·la Desembre - La novel·la de la revolució espanyola, (1934) amb correccions autògrafes del seu autor Joan Baptista Xuriguera fetes l’any 1979, segurament encaminades a una possible reedició. No oblidem que escassament havien passat cinc anys de la desaparició de la dictadura franquista i encara estava molt present arreu.
Properament s’incliurà la digitalitzció de la novel·la Hilde (1935).

Podeu veure-ho en:  
 

DEL 3 AL 30 SETEMBRE

TEIÀ

Exposició “Joan Baptista Xuriguera, un intel·lectual a descobrir” a la Biblioteca Can Llaurador, Av. J. Roca Suàrez Llanos, 40, Teià, de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona.
Visita comentada i treball amb dossier pedagògic a alumnes de 2n. d’ESO del Centre d’Educació Secundària (CES) de Teià.

JUNY

LLEIDA

Aparició de la revista “Lo cançoner de Lleida”, volum 4. Inclou la cancó “El Campanar de Lleida” (1976), basada en un sonet de Joan Baptista Xuriguera, musicat per Carles A. Juste “Lo Beethoven” , juntament amb altres onze poesies musicades amb el tema comú de ’El Campanar de Lleida”. S’acompanya un CD i un estudi i fotos sobre La Seu Vella a cura de Joan Ramon Gonzàlez Pérez, President de l’Associació de la Seu Vella de Lleida. Edita la Diputació de Lleida – Patronat de Cultura, Ajuntament de Lleida i Generalitat.

2 AL 22 JUNY
AVINYÓ

Exposició “Joan Baptista Xuriguera, un intel·lectual a descobrir” a la Biblioteca d’Avinyó (Bages), Passeig 19, de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Horari de 16 a 21h. de dilluns a dissabte.
DEL 6 AL 27 MAIG
CANET DE MAR

Exposició “Joan Baptista Xuriguera, un intel·lectual a descobrir” a la Biblioteca P. Gual i Pujadas, riera Sant Domènech 1 A, Canet de Mar (Maresme) de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona.
Dia 8 de maig, parlament del fill de l’autor Pau Xuriguera.

DEL 19 ABRIL AL 24 MAIG - CORNELLÀ DE LLOBREGAT

Exposició "Joan Baptista Xuriguera, un intel.lectual a descobrir" al Museu Palau Can Mercader, carretera de l'Hospitalet s/nº - Cornellà. Visites generals: diumenges i festius de 10 a 14h. Visites concertades: dilluns a divendres de 9 a 13h.

14 - 30 ABRIL
ANDORRA LA VELLA

Exposició “Joan Baptista Xuriguera, un intel·lectual a descobrir” al Centre Cultural La Llacuna, carrer Mossèn Cinto Verdaguer, 4 - Andorra la Vella.
Dia 17 d’abril, parlament del doctor Josep Camps i Arbós a la Sala d’Actes del Centre Cultural La Llacuna a les 19,30h., presentació del poemari l’Horta Daurada, per part de l’Editorial El Fonoll de Juneda i la presència del fill de l’autor Pau.

Organitza la Societat Andorrana de Ciències amb la col·laboració de la Llibreria La Puça i el Centre Cultural Catalana a Andorra.

26 - MARÇ

LLEIDA

Presentació del nou llibre Diari, de Joan Baptista Xuriguera, a les 20h. a l’aula Magna de l’IEI, plaça de la Catedral s/nº. Lleida, editat per l’Institut d’Estudis Ilerdencs (Diputació Provincial de Lleida), col·lecció Signe nº. 5, a càrrec de Joan Busqueta, Director de l’IEI, del doctor Josep Camps i Arbós, curador de l’obra, Llorenç Soldevila, professor de la Universitat de Vic i Pau Xuriguera, fill de l’autor.

11 MARÇ - 1 ABRIL
LLINARS DEL VALLÈS

Exposició “Joan Baptista Xuriguera, un intel·lectual a descobrir” a la Biblioteca de la xarxa de la Diputació de Barcelona de Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Av. Pau Casals. 26.
12 - FEBRER
BALAGUER
Organitzat per l’Òmnium Cultural de les Terres de Ponent i a la Sala d’Actes de l’Ajuntament (Plaça Mercadal, 1, Balaguer), a les 19h. Taula Rodona, amb la participació del doctor Josep Camps, que tractarà sobre els germans Ramon i Joan Baptista Xuriguera;  Josep Gelonch, sobre la producció històrica; Enric Falguera, sobre la vessant poètica amb la presència del fill Pau.
6 - FEBRER
BARCELONA
.A la Sala Verdaguer de  l’Ateneu Barcelonès (c/. Canuda, 8- Barcelona), conferència sobre l’escriptor Joan Baptista Xuriguera, a càrrec del doctor Josep Camps i Arbós.
FEBRER - BARCELONA

Aparició en la revista “Llengua Nacional”, nº. 66 - 1r. Trimestre 2009 - pàgs. 39 a 42, d’un article amb el títol: La llengua que sentim. Una aproximació a l’obra lingüística de Joan Baptista Xuriguera en el centenari del seu naixement, per M. del Roser Trilla i Prujà.

     
2008 Any del Centenari del Naixement de Joan Baptista Xuriguera
18 - DESEMBRE BARCELONA Òmnium Cultural - carrer de la Diputació, 276, pral - Barcelona. Taula Rodona, amb la intervenció del doctor Josep Camps, Albert Manent, Jordi Llavina i Pau Xuriguera.
12 NOVEMBRE - U.A.B. Universitat Autònoma de Barcelona (Bellaterra). Simposi dedicat als “Escriptors dissidents: Joan Baptista Xuriguera, entre la política i la literatura”. Amb la participació del doctor Josep Camps i Arbós (UOC), Francesc Foguet (UAB), Joan de Serrallonga (UAB), Jordi Castellanos (UAB), Enric Falguera (UAB), Maria Campillo (UAB), Montserrat Bacardí (UAB) i Pau Xuriguera.  Inuguració de l’exposició “Joan Baptista Xuriguera, un intel·lectual a descobrir”, a les 13,40 h. a la Biblioteca d’Humanitats, oberta del 12 novembre al 12 desembre.
NOVEMBRE La Revista SERRA D’OR, Publicacions de l’Abadia de MONTSERRAT , dedicà el monogràfic del seu número 587 de novembre de 2008 a Joan Baptista Xuriguera.
24 OCTUBRE - MIRALCAMP

A les 21 h. inauguració exposició "Joan Baptista Xuriguera, un intel·lectual a descobrir" a la Sala de Juntes de l'Ajuntament (carrer Països Catalans), parlaments del doctor Josep Camps i Arbós i Pau Xuriguera i presentació del poemari “L’Horta Daurada”, obra inèdita de J.B. Xuriguera, per part de Josep Gelonch (Editorial Fonoll . Juneda).   

6-23 OCTUBRE - BARCELONA

Editorial Claret, c/. Roger de Llúria, 5 - Inauguració exposició: “Joan Baptista Xuriguera un intel·lectual a descobrir”.

Dijous 23 d’octubre, a les 19h. a la Sala d’Actes, parlaments del Dr. Josep Camps i Arbós sobre Joan Baptista Xuriguera, amb la participació de Margarida Aritzeta, directora general d'Acció Departamental de la Generalitat i Pau Xuriguera Solà. L’editorial celebrà l’aparició de l’exemplar “un milió” del llibre “Els Verbs Conjugats” de Joan Baptista Xuriguera.
20 OCTUBRE
MOLLET DEL
VALLÈS

inauguració exposició “Joan Baptista Xuriguera, un intel·lectual a descobrir” al Centre Cultural de Mollet del Vallès, primer pis. Presentació a càrrec del seu fill Pau Xuriguera Solà.

  Edició de l’obra dramàtica en un acte, escrita el 1937 “Els pares del soldat, estampa de la reraguarda” - Revista Llengua i Literatura IEC, num. 19 - 2008 (Institut d’Estudis Catalans – BARCELONA).
28 SETEMBRE- VILANOVA I LA GELTRÚ Al Foment Vilanoví, c/ Santa Madrona, 1, i continuant amb les jornades del 1r. A08 Esplet Literàries de Tardor “Verema 08” de l’Editorial El Cep i la Nansa. A les 18,30, el doctor Josep Camps i Arbós, parlarà sobre “Literatura, modernitat i compromís social: la narrativa de Ramon i de Joan Baptista Xuriguera”.
21 SETEMBRE- VILANOVA I LA GELTRÚ Al Foment Vilanoví, c/. Santa Madrona 1, l’Editorial El Cep i la Nansa, organitza el 1r. A08 Esplet Literàries de Tardor “Verema 08”. A les 12h., Pau Xuriguera Solà, parlarà de les novel·les Margarit i Hilde.               
15 SETEMBRE - LLEIDA A la seu de l’IMAC (Av. Blondel, 64) - Lleida) a les 19h., presentació de la Revista Literària URC (nº. 23/2008: Literatura, Memòria i Modernitat. Homenatge i reivindicació de Ramon i Joan Baptista Xuriguera, amb parlaments de la Regidora de Cultura Montserrat Parra, l’editor Lluís Pagès, Pau Xuriguera, Gèrard Xuriguera, Miquel Viladegut i el doctor Josep Camps i Arbós. Edita Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) i Pagès Editors, S.L. - Lleida.
9 - AGOST VILANOVA DE MEIÀ Presentació del poemari L’Horta Daurada per part de Josep Camps i Arbós, Josep Gelong, de l’Editorial Fonoll (Juneda), a la Sala de Plens de l’Ajuntament, a les 20 h
25 - JULIOL VALLFOGONA DE BALAGUER Presentació del poemari L’Horta Daurada per part de Josep Camps i Arbós, Josep Gelong, de l’Editorial Fonoll (Juneda) i Pau Xuriguera, a la Sala d'actes de l’Ajuntament, a les 20 h

22 - JULIOL

LLEIDA

Diputació de Lleida - Sala Viladrich, 1r. pis. – c/. del Carme, 26, Lleida. Roda de premsa per la presentació del poemari inèdit l’Horta Daurada amb la participació del doctor Josep Camps, Josep Gelonch, Editorial Fonoll (JUNEDA) i Pau Xuriguera.

5 - JULIOL

BARONIA DE RIALB

Presentació del poemari L’Horta Daurada per part de Josep Camps i Arbós, Josep Gelong, de l’Editorial Fonoll (Juneda) i Pau Xuriguera, a la Sala de Plens de l’Ajuntament , a les 20h.

DEL 18 JUNY AL 7 JULIOL - BARCELONA

Institut d’Estudis Catalans (IEC) –c/. del Carme 47, inauguració exposició “Joan Baptista Xuriguera, un intel·lectual a descobrir”, i parlaments del doctor Josep Camps i Arbós, intervenció del senyor Albert Jané de la Secció Filològica i Pau Xuriguera, a la Sala Pere Coromines a les 18,30 h.
Exposició oberta a la Sala Nicolau d ’Olwer del 18 de juny al 7 de juliol, de 9 a 20 h. (juny) i de 9 a 15 h. (juliol).

6 - JUNY

ARTESA DE SEGRE

Presentació del poemari L’Horta Daurada per part de Josep Gelong de l’Editorial Fonoll (Juneda) i Pau Xuriguera, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, a les 20 h.
31 MAIG - MONTGAI Presentació del poemari L’Horta Daurada per part de Josep Camps i Arbós, Josep Gelong, de l’Editorial Fonoll (Juneda) i Pau Xuriguera, a la Sala de Plens de l’Ajuntament , a les 20h.
31 MAIG - CUBELLS Presentació del poemari L’Horta Daurada per part de Josep Camps i Arbós, Josep Gelong, de l’Editorial Fonoll (Juneda) i Pau Xuriguera, a la Sala de Plens de l’Ajuntament , a les 18h.
DEL 15 AL 21 MAIG - BARCELONA Del 15 al 21 de maig exposició “Joan Baptista Xuriguera, un intel·lectual a descobrir”, al Centre Cívic Casa Golferichs, Gran Via, 491, BARCELONA, dins dels actes de la ”Setmana de la Poesia”, que organitza l’ICUB.
Dijous 15 maig a les 20 h., presentació exposició i dimecres 21 a les 19 h. parlament de Josep Gelong i presentació del nou llibre de poesies L’Horta Daurada, per part de l’Editorial Fonoll (Juneda), amb lectura de poesies pels actors Biel Duran, Andrea Trepat i Dafnis Balduz.

21 MAIG -

LLEIDA

Universitat de LLEIDA, xerrada del doctor Josep Camps i Arbós: "Editar J.B. Xuriguera" al Seminari docent del Departament (sala 2.28), Facultat de lletres de la Universitat de LLEIDA, Edifici del Rectorat, Pl. Víctor Siurana, 1. Organitza el Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida.
6 MAIG al 2 JUNY - GIRONA Del 6 de maig al 2 de juny exposició “Joan Baptista Xuriguera, un intel·lectual a descobrir”, a la Biblioteca "Barri Vell" de la Universitat de GIRONA (Gironès). Dimecres 7 de maig, al Seminàri Josep Pla, parlament del Dr. Josep Camps i Arbós.
del 2 al 13 MAIG - IGUALADA

Del 2 al 13 maig, exposició “Joan Baptista Xuriguera, un intel·lectual a descobrir” a la Sala d’Actes de la Biblioteca Central d’IGUALADA (Anoia),  Plaça de Cal Font.

Dimarts 6 maig, al mateix lloc, parlament del Dr. Josep Camps i Arbós i presentació dels llibres apareguts.

26 ABRIL - MENÀRGUENS Ajuntamente de MENÀRGUENS (La Noguera) Biblioteca Municipal. Presentació del llibre "L'horta Daurada" per part de l'Editorial Fonoll - Juneda, i parlaments.

23 ABRIL -

GELIDA

Ajuntament de GELIDA. Biblioteca Jaume Vila i Pascual, c/ Major, 51 - Gelida. Lliurament de premis "La Passera" ; pàgina web de Joan Baptista Xuriguera i intervenció al piano de Marina Pelfort i presentació del nou llibre de poesies "L'Horta Daurada", per part de l'Editorial "El Fonoll" (Juneda).

21 ABRIL -

LLEIDA

21 abril, a les 20 h., Sala Alfred Perenya de l’IMAC, Institut Municipal d’Acció Cultural, Ajuntament de Lleida, Av. Blondel, 64, LLEIDA (Segrià), presentació del nou llibre de poesies L’Horta Daurada, per part de l’Editorial El Fonoll (Juneda) i parlaments.
DEL 18 AL 27 D’ABRIL - MOLLERUSSA

Del 18 al 30 d’abril, exposició “Joan Baptista Xuriguera, un intel·lectual a descobrir” a la sala d'Actes del Centre Cultural, MOLLERUSSA (Pla d’Urgell).

Dia 18 d’abril, al mateix lloc, parlament del Dr. Josep Camps i Arbós. Organitza Ajuntament de Mollerussa.  
DEL 15 AL 25 ABRIL - BARCELONA Del 15 al 25 d’abril, exposició “Joan Baptista Xuriguera, un intel·lectual a descobrir” a l’IES Francisco de Goya, c/ Garriga i Roca, 21,  BARCELONA i parlament del professor Antoni Isarch.
DEL 4 AL 13 ABRIL - JUNEDA El 4 d' abri a la Sala d’Actes de La Caixa, C/ Ignasi Gavin, 2, JUNEDA (Les Garrigues), inauguració de l'exposició “Joan Baptista Xuriguera, un intel·lectual a descobrir”, al mateix lloc, parlament del Dr. Josep Camps i Arbós i presentació del nou llibre de poesies L’Horta Daurada, per part de l’Editorial Fonoll (Juneda). Organitza Ajuntament de Juneda.
ABRIL Edició d’un extens article sobre els germans Joan Baptista i Ramon Xuriguera en el num. 28 de LA REVISTA D’IGUALADA.
Edició del llibre poesies inèdites “L’Horta Daurada”, editorial Fonoll – JUNEDA.
28 MARÇ - BALAGUER
28 de març a les 20,30 h., Sala d’Actes de l’Ajuntament de BALAGUER, presentació del nou llibre de poesies L’Horta Daurada per part de l’Editorial Fonoll (Juneda) i parlaments sobre el seu autor, Joan Baptista Xuriguera i Parramona.
5 al 17 MARÇ - MARTORELL
Ajuntament de MARTORELL. Exposició "Joan Baptista Xuriguera, un intel.lectual a descobrir" i parlament del doctor Josep Camps i Arbòs.
10 MARÇ - MARTORELL
Col.legi La Mercè (Martorell). Dins les jornades culturals de les Ciències i de les Lletres, parlament de Pau Xuriguera Solà, sobre l'obra del sue pare titulat: "Joan Baptista Xuriguera, un escriptor a descobrir"
FEBRER
Reedició de “DESEMBRE,  la novel·la de la revolució espanyola” , Edicions de 1984 – Barcelona (1ª edició 1934).
del 19 al 27 GENER - SITGES
Exposició: "Joan Baptista Xuriguera : un intel.lectual a descobrir" i parlament sobre l'autor del doctor Josep Camps i Arbós (UOC), a la sala d'actes de l'espai cultural Pere Stämpfli, carrer d'en Bosch nº9 - SITGES. Organitzada pel Grup d'Estudis Sitgetans.
GENER
Reedició de la novel.la "MARGARIT", Edicions El cep i Nansa - Vilanova i la Geltrú (1ª edició 1959.
 
 
2007

DESEMBRE

Reedició de "HILDE"la novel·la de la joventut”, Edicions El Cep i la Nansa - Vilanova i la Geltrú (1ª edició 1935).
del 16 NOVEMBRE al 19 DESEMBRE - BARCELONA Exposició a l'Escola de la Dona, a BARCELONA.
24 OCTUBRE - TARRAGONA

URV (Universitat Rovira i Virgili - TARRAGONA, edifici del Rectorat) Exposició "Joan Baptista Xuriguera: un intel.lectual a descobrir" amb el parlament del doctor Josep Camps i Arbós, i lliurament del fons de llibres en francès de la biblioteca particular de J.B.X.

del 5 al 13 MAIG - TÉRMENS Exposició al Centre Cultural Sant Joan - TÈRMENS (La Noguera).

del 21 ABRIL al 20 MAIG -

BARCELONA

Exposició a l' IES (Institut d’Ensenyament Secundari) Secretari Coloma - BARCELONA.

del 2 DESEMBRE al 7 GENER - CASTELLBISBAL

Exposició a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament de CASTELLBISBAL (Vallès Occidental).

 
2006
del 12 al 19 NOVEMBRE - BALAGUER Exposició a la Sala d’Exposicions Ajuntament de BALAGUER (La Noguera)
del 8 al 11 NOVEMBRE - BALAGUER Exposició a la Sala Maria Rúbies - Consell Comarcal de la Noguera, BALAGUER.
del 6 al 10 JUNY - BARCELONA Exposició al Centre Comarcal Lleidatà de BARCELONA (Barcelonès)
del 23 MAIG al 2 - SALOU Exposició a la Biblioteca Pública Municipal, SALOU (Tarragonès)
del 8 al 20 de MAIG - SALOU Exposició a l'IES Jaume I - SALOU (Tarragonès)
del 23 al 30 d'ABRIL - MENÀRGUENS Exposició al CEIP Joan Porta, MENÀRGUENS (La Noguera)
del 23 al 30 d'ABRIL - AGRAMUNT Exposició a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’ AGRAMUNT (l’Urgell)
 
2005
del 7 al 30 de NOVEMBRE - LLEIDA Exposició al Museu de la Paeria, LLEIDA (Segrià).
 
2004
del 7 al 23 d'ABRIL - GELIDA Exposició a la Biblioteca Jaume Vila i Pascual, GELIDA (Alt Penedès)
 
Una breu introducció
Biografia i Genealogia de Joan Baptista Xuriguera
Totes les obres de Joan Baptista Xuriguera
Actes i Notícies relacionats amb Joan B. Xuriguera
Testimonis de premsa i altres
Un arxiu de documents sonors
Fotografies, portades, etc...
Per comentar qualsevol cosa sobre en J. B. Xuriguera
Alguns enllaços d'interès