ELS TIPUS DE FRUITS


Hom ha tractat, des de fa molts anys, d'establir una classificació dels fruits basada en llurs caràcters més importants, com són el nombre de carpels que el formen, la possibilitat que s'obrin (dehiscents) o no (indehiscents) en la maturitat, la consistència carnosa o seca, etc. Malgrat aquests esforços no existeix una classificació universalment acceptada.

Basant-nos en la classificació proposada per Pius Font i Quer, proposem a continuació un esquema de classificació dels fruits. Atenent als criteris carnositat, procedència d'una o de varies flors, dehiscència, lignificació d'alguna de les parts,... es poden classificar els fruits en:


FOL.LICLE
LLEGUM
SILÍCULA
DEHISCENTS LOMENT
CÀPSULA PIXIDI
ELATERI
SECS
AQUENI
FRUITS NÚCULA
INDEHISCENTS CARIOPSI
SÀMARA
BALAÜSTA
DRUPA
CARNOSOS SIMPLES BAIA HESPERIDI
POM
PEPÒNIDE
MÚLTIPLE AGREGATS
INFRUCTESCÈNCIA