Mitologia a la xarxa
 

 

Diccionaris i portals de mitologia a la xarxa

 • Per iniciar-se en els déus olímpics suggerim la visita de la pàgina Benvinguts a l'Olimp de Toni Cornellà.
 • El portal Labyrinthus de Sebastià Giralt acull una secció de mitologia que treballa els relats d'Èdip, de Perseu, de Jàson, La guerra de Troia, Les Muses o la fundació de Roma.
 • Cultura Clasica: La pàgina de l'Associació Cultural Culturaclasica.com pretén posar al corrent de qualsevol aspecte relacionat amb la civilització grecoromana. A la secció de mitologia d'aquesta pàgina, es pot trobar informació sobre els episodis mítics més coneguts.
 • El Olimpo.com: Patrocinada per la Universitat Abat Oliba CEU, aquest és un projecte que pretén divulgar aspectes bàsics de la mitologia grecoromana a internet. Ofereix articles sobre personatges de la mitologia clàssica amb les icones que els identifiquen i altres pàgines de la xarxa on trobar informacions d'interès.
 • Encyclopaedia Mythica: Una completa enciclopèdia de mitologia, folklore i religió amb 7045 articles. Permet conèixer relats mitològics dels cinc continents, i ofereix enllaços a articles relacionats amb els relats. Quant a mitologia clàssica, per a l'elaboració d'aquesta web hem treballat amb les seccions sobre els herois grecs i sobre els amors de Zeus. En anglès.
 • Greek Mythology Link: Aquest ambiciós projecte, creat el 1997 pel professor Carlos Parada, reuneix 1501 pàgines i 7058 imatges relacionades amb la mitologia grecoromana. A més, incorpora una interessant relació de textos clàssics i moderns que s'han inspirat en aquests mites. Una part d'aquesta web és accessible en llengua castellana.
 • Mitología y Arte. Pàgina dels professors Assela Alamillo Sanz i Emma Rodríguez Chamorro recorda els relats mítics més coneguts dels déus olímpics i dels herois de la mitologia clàssica, i analitza algunes obres d'art que s'han inspirat en aquests relats.
 • Mitología Clásica en el arte. Aquesta pàgina del professor Fernando Rubio recull una interessant selecció d'imatges de la història de l'art relacionades amb 36 personatges de la mitologia grecoromana.
 • El projecte educatiu Musagora, creat per un equip de professors d'institut a França, amb el suport del Ministeri d'Educació francès i de la Direcció de la Tecnologia, ofereix un paquet d'activitats interessant per treballar la mitologia a la xarxa. Quant a mitologia, destaquen els dossiers sobre Dionís, Europa o les muses. En francès.
 • Theoi project és un complet portal de mitologia clàssica que inclou informacions etimològiques, literàries i de ceràmica antiga, relacionades amb divinitats i herois de la mitologia clàssica. Per a l'elaboració d'aquesta web ha estat molt útil la seva secció sobre mites a la ceràmica antiga. En anglès.
  Enciclopèdies i diccionaris de l'edu365
  Enciclopèdies d'accès lliure.
  Enciclopèdies i portals de mitologia
  Hèracles, enllaços relacionats amb l'heroi
  Perseu, enllaços relacionats amb l'heroi
  Dionís, enllaços relacionats amb el déu
  Enciclopèdies i cercadors d'art
  Museus i institucions amb patrimoni a la xarxa
  Ceràmica i mosaic del món antic a la xarxa
  Llibres electrònics
  Pàgines sobre literatura
  Ilíada i Odissea a la xarxa
  L'Eneida a la xarxa
  Les Metamorfosis a la xarxa.
  Mites, art i literatura
  Cultura clàssica a la xarxa
  Pàgines d'astronomia
  Bibliografia no disponible a la xarxa
   

Hèracles: enllaços relacionats amb l'heroi

 • Herakles in images: Pàgina del Departament de Clàssiques de la Universitat de Carolina del Nord a Greensboro (USA), que ofereix una completa relació d'imatges de l'heroi.
TINTORETTO, L'origen de la Via Làctia (1575). Galeria Nacional (National Gallery). Londres.
 

Perseu: enllaços relacionats amb l'heroi

 • Biografies de Perseu: Podeu visitar la pàgina sobre l'heroi que ofereix el portal Labyrinthus de Sebastià Giralt; també trobareu una completa biografia a la pàgina que ofereix l'enciclopèdia en xarxa Viquipèdia.
A. CANOVA, Perseu amb el cap de Medusa (1804). Museu Metropolità (Metropolitan Museum of Art) . Nova York.
 

Dionís: enllaços relacionats amb el déu

 • La pàgina de l'enciclopèdia lliure Wikipedia en la seva versió castellana us ofereix una informació completa del déu.
 • El projecte educatiu Musagora, -creat per un equip de professors d'institut a França, amb el suport del Ministeri d'Educació francès i de la Direcció de la Tecnologia-, ofereix una pàgina completa sobre la biografia del déu Dionís i els seus àmbits d'actuació. En francès.
 • La pàgina de Carlos Parada del Greek Mythologic Link ens ofereix una pàgina amb una completa relació de textos i d'imatges sobre la divinitat.
 • La professora Patricia Carles ens proposa una interessant visita interactiva per la vil·la dels misteris de Pompeia, on podem conèixer els rituals d'iniciació al culte de Dionís.
Dionís i els sàtirs. Detall d'una àmfora de figures negres (540-530ac). Museum of Fine Arts. Boston. Visita la pàgina 14 de la secció Art of Ancient World.