L'Eneida a la xarxa


 
Virgili i la seva obra són abastament representats a la xarxa. A continuació s'ofereixen enllaços que poden ser d'interès:
Els frescos de la vil·la Valmarana a Vicenza.
L'Odissea en imatges
L'Eneida als manuscrits vaticans.
Troia i Kavafis
Troia i Juan de Arguijo.
Homer a la xarxa.
L'Eneida a la xarxa.
 
Versions electròniques del text llatí

 

  • La Universitat de Pensilvània acull una iniciativa anomenada The Vergil Project, que inclou una edició comentada de l'Eneida molt completa, amb una proposta de traducció en anglès. Només cal introduir al cercador el capítol i els versos que es volen llegir.
 
Traduccions de l'Eneida a la xarxa
 

 

  • El projecte Interclasica de la Universitat de Murcia ofereix una traducció al castellà de l'Eneida.
 
 
Literatura i Virgili
Combat d'Eneas al Laci. Casc cerimonial de la dinastia dels Habsburg (c. 1555). Museu d'Història de l'Art. Museu d'Història de l'Art (Kunsthistorisches Museum). Viena.
 
 

 

Geografia de l'Eneida
  • El projecte Palladium de recursos per a l'ensenyament dels estudis clàssics, acollit pel Ministerio de Educación y Ciencia, ofereix un joc sobre els viatges d'Eneas amb tres nivells de dificultat. El trobaràs a l'apartat Aplicaciones de la pàgina.
  • La Guia hipertextual Ulixes ofereix informació i imatges dels béns culturals dels Camps Flegreus (I Campi Flegrei). Així podreu conèixer el territori que acull el llac d'Avern, la gruta de la Sibil·la, Cumes, la tomba de Virgili o les Solfatara.
  • Geografia de llocs virgilians : Selecció de fotografies fetes sobre escenaris de les obres de Virgili. Pàgina inclosa al projecte Maecenas, de fotografies sobre escenaris de Grècia i Roma antigues.
 
L'Eneida i les arts plàstiques
 

 

  • Eneas a l'Artcyclopedia. Aquest cercador d'obres d'art ofereix una relació d'obres plàstiques inspirades amb aquest heroi, i els enllaços a les pàgines dels museus que les acullen.
  • Virgili en gravats. Imatges dels gravats realitzats al taller de Ioannis Crespini, (Lió, 1529), ofertes per la Biblioteca en xarxa de l'Institut Internacional d'Història Econòmica "F.Datini".
  • El projecte italià d'art Thais allotja una pàgina sobre la capella San Brizio, a Orvieto i ofereix un recorregut interactiu pels frescos de la capella, inspirats en els inferns de La divina comèdia de Dant. En italià.
 
 
A. CAYON, La mort de Dido (s. XVII). Museu del Louvre. París.
 
Eneas interactiu
 
 
 
L'Eneida i la música
 
  • La pàgina personal de Jean Claude Brenac inclou una pàgina molt completa sobre l'òpera Dido i Eneas de H. Purcell.