Què pots observar en el jardí?

En el jardí hi ha molts racons per jugar i sempre s´hi pot descobrir alguna cosa interessant.
Pots observar com les petites llavors es converteixen en grans plantes, i com les abelles i les papallones* voletegen a l´entorn de les oloroses flors. També observem espiadimonis com si fossin helicòptersi a moltes formigues.
Tant si són petites flors com grans arbres, les plantes naixen de llavors, que poden ser minúscules o bé de la mida d´una nou. Algunes plantes broten a partir de fulles o tubercles grans. Ficus
En un jardí hi ha zones de plantes i zones de gespa. Si no se´n té cura, aviat hi naix la mala herba, com l ´heura*+ i les ortigues i s´origina una brossa d´arbusts i d´arbres. L´Adelfa.

Què creix i fa olor al nostre jardí?


A l éstiu, les flors, amb les seves cridaneres formes i els seus brillants colors, atrauen els insectes. A més, moltes flors també desprenen un intens aroma, perquè s´hi atansin les papallones, les abelles, les vespes*, els borinots* i els escarbats, que ajuden a la pol.linització de les flors com per exemple el Cardenal.


Què cruix i remoreja de nit al jardí?


Quan s´atansa la nit, moltes flors tanquen els seus calzes i els animal se´n van a dormir. Però en alguns llocs se sent cantar, raucar i grallar. A l´empara de la foscor, els eriçons, els ratpenats*, els escarbats i les papallones nocturnes van a buscar el seu aliment. També les erugues*, els caragols *i les cuques de llum*.

Com és el jardí a l´hivern?


A l´hivern, moltes plantes es retrauen a la terra per a recuperar forces per al temps de la florida. A l´hivern, molts animals dormen fins que torna a arribar la calor, i hi ha suficients aliments.
Quan els dies es fan més llargs i el sol escalfa el terra, les plantes i els animals saben que arriba la primavera.


Blog Jardicamidelmig