Bibliografia
Arriba Introducció Conclusions Fonamentacions Continguts Enquesta Bibliografia Internet

 

Bibliografia

Llibres
Revistes
Multimèdia

Llibres

Buberry P. Ahorro de energia. Ediciones Hermann Blume. Madrid, 1983.

Obra didàctica de temes relacionats, que es tracten de forma inconnexa, i desestructurada. Característiques que desmereixen el treball que ha perdut qualsevol vigència pel pas del temps.

Col·lectiu. La energía solar, aplicaciones prácticas. Progensa. Sevilla, 1999.

Llibre divulgatiu que aporta al lector una idea superficial de l'energia solar. Realitza un tractament tècnic, contraposat amb un conjunt, genèric, relativament desorganitzat. El bloc és deficient per un públic expert i, insuficient pel lector curiós.

Corrado M. La casa ecológica. Editorial De Vecchi. Barcelona, 1999.

Llibre divulgatiu que engloba una idea general d'una casa amb criteris ecològics. Continguts interessants que reben un tractament confús, on es prioritzen seccions secundàries enfront d'altres de fonamentals, que queden rellevades en un segon pla considerades des d'una perspectiva esotèrica.

Meseguer C, Salat S i Martínez JJ. Tecnologies elèctriques avançades en estalvi i eficiència energètica. Generalitat de Catalunya, 1994.

Estudi tècnic divulgatiu que fa referència de manera exhaustiva a les innovadores tecnologies  amb un llenguatge específic que el fa tan sols accessible a un grup reduït d'interessats.

Mitjà A, Baldasano J.M, Calbó J, Santabárbara J.M, Esteve J i Margarit J. Atlas de radiació solar a Catalunya. Generalitat de Catalunya, 1997.

Treball que realitza un estudi objectiu sobre la radiació solar al nostre país a partir de la recopilació de dades meteorològiques organitzades en organigrames. Pot ser d'utilitat per determinar de forma precisa, el rendiment dels complexos solars en una zona concreta.

Payà M. Aislamiento térmico y acústico. Ediciones Ceac. Barcelona, 1998.

Llibre mal estructurat, amb seccions deficients que tracta dels diferents materials que componen una estructura aïllant i els mètodes d'implantació d'aquests.

Pearson D. El libro de la casa natural. Ediciones Oasis. Barcelona, 1991.

Llibre complet i voluminós que inclou una gran varietat d'informacions de la casa. Obra introductòria  i directe que s'estén exhaustivament en determinades seccions tot  i que  per altra banda tracta de forma sintetitzada altres aspectes més tècnics o específics. Recomanable.

Poza Lleida J Mª de la. El vidrio y sus aplicaciones. Oikos-tau. Barcelona, 1991.

Llibre didàctic que condueix el lector d'una manera introductòria al vidre. Tracta la història, les aplicacions, la composició i les característiques de manera amena i concisa.

Serrasolses J i Serrano J. Manual del usuario de instalaciones fotovoltaicas. Progensa. Sevilla, 1998.

Llibre complet en el qual es tracten gran quantitat de temes que afecten l'ambient domèstic. Els continguts aportats esdevenen útils, però a vegades incomplets, i hi apareixen aspectes tècnics que es complementen amb un recull d'hàbits i precaucions òbvies en el manteniment de la llar. Recomanable.

Multimèdia

A.Colmenar i M. Castro. Biblioteca multimedia de las energías renovables. Progensa. Sevilla, 1998.

Treball que realitza una vista genèrica al tractament de les energies. Aporta un contingut ambigu i poc estructurat amb conclusions confuses i reiteratives. El principal atractiu fa referència al format innovador en què es troba.

US Green Building Council. Sustainable Building Technical Manual. Estats Units, 1996.

Exel·lent manual, totalment recomenable, que es pot adquirir a  http://shop.oikos.com/catalog/books/sustainablemanual.html i que podeu descarregar en versió pdf.

Revistes

Guerrero R. Televisores verdes. Integral, RBA revistes. Barcelona, Setembre de 1998.

Navarro C i Núñez M. El piso ecológico. Integral, RBA revistes. Barcelona, Setembre de 1998.

Rueda C. La armonía del hogar natural. BioCultura, Martorell Editores. Barcelona, Maig de 1999.

Valero P. La casa ecológica Chóvar. Vital, RBA revistes. Barcelona, Abril de 1999.