PLA EDUCATIU D'ENTORN

 

Què fem?

 
ACTIVITATS


Què és el Pla Educatiu d'Entorn de Deltebre?

És una inicativa promoguda per l'Ajuntament de Deltebre i el Departament d'Educació en què, per un període de 4 anys es promou la dinamització educativa del municipi per tal d'afavorir la integració i l'enriquiment educatiu, cultural i associacionista dels alumnes de tot el municipi. Es parteix de la premisa que l'entorn del municipi (Ajuntament, associacions i entitats) és una eina educativa per tal de produir canvis en el nivell educatiu dels alumnes.

Pàgina d'inici
Calendari i horari
Celebracions
Puntedu
Pla d'entorn
Informàtica
Pla d'esports
Revista i circulars
Projectes

Taller de famílies

A partir del mes d'octubre, hem començat les noves activitats del taller de famílies 2008-2009.

LES RELACIONS FAMILIARS: DIFERENTS ESTATS EMOCIONALS

7 d'octubre de 2008

La primer xerrada ha tingut per títol: "Les relacions familiars: els diferents estats emocionals dels infants a càrrec de Montse Roig, especialista en gestió del lleure. La xerrada pretén donar eines per a la prevenció i contenció de conductes poc adients en el marc de la relació familiar i ajudar als pares i les mares en la promoció de les habilitats socials dels infants a partir de l’educació emocional.

Així doncs, l’objectiu d’aquesta sessió es fomentar el reconeixement mutu dels diferents estats i situacions en l’àmbit familiar, conèixer i ajudar a normalitzar les conductes dels infants partint del seus estats emocionals, així com reconèixer possibles situacions d’alerta i les opcions d’actuació que esdevenen més adients per a cada cas. A partir de la metodologia que treballem a la sessió observarem les diferents realitats compartint els neguits i les propostes d’intervenció.

 
 

PÈRDUES I CANVIS A L'ENTORN FAMILIAR: COM AJUDAR ELS NOSTRE FILLS I FILLES A SUPERAR-LOS

11 de novembre de 2008

Aquesta segona xerrada va a càrrec de la psicòloga Letícia Rayo de l’entitat Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena.
Tots experimentem, durant les nostres vides, diferents pèrdues emocionals i canvis que ens afecten notablement.
Els nostres fills i filles creixen envoltats d’experiències vitals contínues i transcendentals per a la seva maduració i el
seu creixement personal. Així, doncs, experimenten petites i grans pèrdues com són la pèrdua del seu animal de
companyia, d’algun familiar (avis i àvies, tiets i tietes...) o amics i, alhora, els toca viure canvis diversos com són la
separació dels seus pares i l’adaptació a les noves estructures familiars, el canvi de ciutat / domicili o escola,... circumstàncies
que deixen “marca” a les seves vides. Els nostres fills i filles estan preparats per entendre i actuar
davant d’aquests esdeveniments i canvis a les seves vides? Nosaltres, com a mares i pares, els podem ajudar?
Es pretén, doncs, l’abordatge de les diferents situacions de canvis i pèrdues a l’entorn familiar perquè com a pares
i mares estiguem preparats per quan arribin aquests moments: hem de saber què fer i què dir i, sobretot, hem de
tenir clar com actuar davant d’aquests esdeveniments.

 
 

-Xerrada coloqui sobre “ Què coneixem del centre i què volem conèixer” adreçada a pares i mares realitzada pel director i cap d'estudis del centre.

-Conferència “Bullying a l'escola” a càrrec del director del centre.

-Curs de 3 sessions “Navegar amb seguretat”, sobre el control i els problemes de la navegació per Internet adreçat a les famílies.

 
 

COEDUCACIÓ: IGUALTAT ENTRE HOME I DONA

21 d'abril de 2009

Aquesta tercera xerrada va tenir format de taller, amb participació molt activa de les famílies i a càrrec de la mestra i dinamitzadora Esther Baiges de l'Institut català per la dona.

L'educació dels nostres fills i filles en un entorn de partipació i de corresponsabilitat de l'home i la dona fa que sigui un model per la formació en la igualtat.

 
     

Pàgina d'inici Inici

actualitzat 12/07/09