Exercici

Proposta de projecte (I)

L'exercici d'aquest mòdul consisteix a elaborar i presentar al tutor/a la vostra proposta de projecte.

Si encara no heu llegit els apartats de la Guia dedicats al projecte, és molt convenient fer-ho ara. Heu de conèixer quins són els requisits que la web del projecte ha de complir, i també és bo que aneu llegint les recomanacions que convindria tenir en compte a l'hora de crear una web.

El projecte consisteix en la creació d'una web personal o de centre. Si ja teniu certa experiència, sabreu que construir una web no és una tasca ràpida i senzilla. Imagineu-vos un periodista que hagués de conduir un diari tot sol: buscar les notícies, escriure els articles, prendre les fotos i revelar-les, compondre les pàgines, fer rutllar la impremta, distribuir els exemplars… Els amateurs de la web com nosaltres, som una mica com aquest periodista. Hem de saber de tot i dedicar-hi molt de temps. Però, sobretot, ens hem de saber organitzar.

En la creació d'una web, la improvisació porta a tota mena d'inconsistències, la rectificació de les quals comporta molt més temps i feina que una planificació prèvia. L'objectiu de l'exercici és precisament insistir en la necessitat d'una planificació acurada. Per això volem que dediqueu un temps a precisar i organitzar les vostres idees elaborant una proposta de projecte.

La proposta que cal presentar es divideix en una sèrie d'apartats, l'ordre dels quals no és casual. Primer, escolliu un tema; després, establiu els continguts i reuniu el material gràfic; quan teniu decidits els continguts, el maldecap següent és organitzar-los de manera coherent: els continguts determinen l'organització jeràrquica de la web. I aquesta organització jeràrquica determina la interfície d'usuari.

Formulareu la vostra proposta en una pàgina web que haureu de trametre al servidor. El tutor/a visitarà la pàgina, us farà els suggeriments oportuns i us donarà el vistiplau. Els apartats que ha de contenir són aquests:

  • Dades identificatives. Consigneu el vostre nom i l'adreça de correu electrònic, el nom de la web que projecteu fer, el tipus (personal o de centre) i el tema de què tractarà.
  • Descripció. Heu de fer una descripció dels continguts de la web.
  • Relació de seccions i pàgines. Cal indicar les seccions de què constarà la web i descriure el contingut de les pàgines de cada secció.
  • Utilitats. A més d'un vincle de correu i de la pàgina de vincles, definiu si penseu incloure altres utilitats: mapa, suggeriments, novetats, fòrum… Recordeu que una de les seccions pot dir-se Inici i constar de diverses pàgines a més de la principal. Si no ho voleu fer així, heu d'incloure el vincle Inici a les utilitats.
  • Material gràfic i audiovisual. Comenteu quin material gràfic i audiovisual penseu utilitzar: dibuixos, esquemes, gràfiques, fotografies, so, vídeo, etc.
  • Esquema de la web. Heu d'elaborar un esquema amb l'organització jeràrquica de la web (pàgina principal, seccions i pàgines de cada secció). Feu primer un esborrany en un paper. Després, traslladeu l'esquema al Fireworks (o a un altre programa gràfic). Deseu-lo en format GIF i inseriu la imatge de l'esquema a la pàgina i afegiu els comentaris que cregueu oportuns.

Un cop acabada la pàgina, deseu-la a la carpeta \cursd98\m5\proposta. Trameteu la carpeta, la pàgina i la imatge al servidor. Comproveu-ne la visualització correcta i comuniqueu l'adreça al tutor/a mitjançant un missatge a l'entorn Educampus.