INS Màrius Torres


c/ Narcís Monturiol, 2 25002-Lleida Telf. 973 26 09 00

International Cookbook

Ja sabeu que hem treballat molt en aquest projecte El menjar i la salut. Hem tingut la satisfacció d'aconseguir la beca per a fer l'intercanvi, de poder-lo fer i gaudir de l'experiència. Però, a més a més, com a premi final hem vist publicat el nostre treball en un llibre molt simpàtic.

Ens hem trobat a les mans tot el recull de receptes que hem anat elaborant i tastant en els intercanvis que hem fet durant el temps en què s'ha realitzat el projecte. Totes les receptes, fetes amb productes naturals, han seguit la tradició culinària de cada un dels països participants.

En el llibre també hi ha una presentació de cada centre educatiu, de la ciutat i del país corresponent. Les fotografies que ho acompanyen tot són d'allò més suggerents. Fixeu-s'hi:

De Catalunya no hi podia faltar el Pa amb tomàquet. I ara, que s'acosta Tots Sants, unes bones ametlles garapinyades. No hi trobareu a faltar la crema catalana o bé uns panadons d'espinacs, entre altres menges.

D'Alemanya volem destacar una recepta: Gänsebraten, per a celebracions especials.

A Itàlia, per no caure en el tòtic de la “pasta” -que també n'hi ha- ens fixem en l'Agnello al Forno con Piselli, un plat per a celebrar la Pasqua.

De França destacarem un pastís: la Tarte au fromage blanc. També podríem assenyalar una Choucroute o la Baeckeoffe, per a celebracions.

A Finlàndia, guisats amb patates: Merimiespihvi, Riistakäristys, o aquesta crema de maduixes amb la recol·lecta de l'estiu: Mansikkarahka.

D'Islàndia, unes crepes dolces: Pönnukökur, o plats de peix: Ristaoir humarhalar, per a celebracions nadelenques.

Finalment, a la Xina podem tastar uns ous al vapor Assorted Steaming Eggs, o un pollastre amb salsa de soja: Chicken with coke. No hi falta l'arròs entre altres receptes.

Si heu vist les fotografies, deureu tenir ganes de tastar tot això, després d'haver-ho elaborat vosaltres mateixos. Això sí, haureu d'aprendre la llengua del país o, com a mínim, l'anglès.

Endavant, doncs.