1
Departaments
Diversos

© INS Vescomtat de Cabrera

 


Estada a l'empresa
Els alumnes de batxillerat fan pràctiques laborals, estiu 2013


Carla. Durant aquest mes que he estat a la farmàcia he après com funciona una petita empresa, com arriben els productes i com s'han de col·locar al seu lloc. He après a repassar factures, a fer vals d'estupefaents i a canviar el preu dels productes que ho necessitaven. També com s'han de tractar els clients, amb respecte, amabilitat i paciència. El més curiós és que he conegut els noms de gairebé tots els medicaments, encara que la majoria no sabia ben bé perquè eren.


Ivet i Jennifer. Aquest mes a l'Escoleta ha estat emocionant. Cada dia hem après coses noves, diferents, i la millor manera per guanyar-se la confiança dels petits, educant-los alhora. Estic molt satisfeta de la meva feina. Perquè m'he sentit útil i realitzada. Sens dubte les meves expectatives han canviat i el resultat ha estat magnífic. Al principi pensava que els nens serien més egoistes i no m'imaginava la gran responsabilitat que tenen les professores. Però el cert és que, per diferents que siguin els nens, tots són adorables. Ho he pogut comprovar aquest mes i les professores sens dubte tenen molta responsabilitat, els nens necessiten cinquanta ulls al damunt. Tot i que no és al que em vull dedicar, perquè ja tinc pensada una altra carrera, agraeixo molt que se m'hagi brindat l'oportunitat de tenir un primer contacte amb el món laboral. He gaudit fent aquesta feina. Els nens m'han ensenyat moltes coses, valors que serien impagables amb diners.


Juli. Ja portem quasi mes i mig d'estiu a la butxaca. Som dilluns a la tarda i l'estada a l'empresa s'ha acabat. És l'hora de fer una balança amb els pros i contres d'aquest crèdit. He arribat a la conclusió que l'estada a l'empresa només m'ha aportat coses bones. He conegut gent fantàstica, sobretot la secretària de l'empresa, l'Ester Soler, que m'ha ajudat i ensenyat molt. També he pogut posar en pràctica tots els coneixements teòrics que he anat assolint al llarg del primer curs de batxillerat. He estat ocupat tota l'estona, i això és una cosa que m'agrada. A partir d'aquí, només puc dir coses bones d'aquesta iniciativa que es va crear fa molt i molts anys. A més a més, aprofito l'avinentesa per a donar les gràcies a totes les persones que hi participen, sobretot a la nostra tutora Maria Gubert que ha hagut de treballar de valent!


Estel i Clara. Aquesta estada m'ha fet conèixer el funcionament d'una clínica veterinària i les seves funcions. Durant el matí estava a la botiga ajudant amb els clients i durant les tardes observava i ajudava, si era necessari, al veterinari amb les visites. Tot i només estar-m'hi un mes, vaig tenir l'oportunitat de veure 5 operacions, en les quals vaig aprendre molt, i també vaig anar a diferents domicilis en els que vaig veure diferents casos d'urgències. A més a més, vaig poder observar la feina del veterinari en les nombroses visites que varen passar per la clínica. També em va ser molt útil a l'hora de veure les responsabilitats que comporta portar un negoci, com és el cas de la botiga d'animals en la que treballava als matins, i saber com atendre els clients que hi venien. En general, doncs, l'estada a l'empresa és una experiència que m'ha permès descobrir si realment la feina de veterinària m'agradava i si és allò que vull estudiar per a un futur poder dedicar-m'hi.


Laia i Patricia. Recomanem aquesta experiència a tothom, pel fet d'estar en contacte amb el món laboral és una bona iniciació. El fet de treballar a l'escola bressol El Patufet amb nens d'un i dos anys ens ha aportat moltíssim. Ha estat una experiència molt gratificant i bonica, ja que sempre pensem que només podem aprendre de la gent més gran, però amb aquesta experiència ens hem adonat que els infants també ens han ensenyat molt. Tot i que la manera de treballar amb nens és molt pautada i rutinària, cada dia ens sorprenien amb alguna cosa nova, que feia impossible que ens avorríssim. Volem donar el nostre agraïment al professorat que ens va acollit amb els braços oberts i ens vam sentir molt a gust durant aquelles setmanes.


Noèlia. Les pràctiques que he fet durant el mes de juny a la Gestoria Asic han estat una experiència molt satisfactòria, tan a nivell laboral com personal. Durant aquest període he après molt sobre l'àmbit de les finances.Tot aquest aprenentatge queda reflectit en casos reals i no teòrics, com al llibre de classe. A nivell personal he descobert que m'agradaria estudiar la branca empresarial i de finances, però sobretot he comprovat que puc adaptar i desenvolupar les meves tasques de manera autònoma i individual. També li agraeixo a la professora Maria Gubert, perquè ha fet possible tot això.


Arnau. Fantàstic!, una oportunitat per tothom qui vulgui avançar en el seu treball de recerca o simplement experimentar i conviure en el món laboral. En el meu cas, he anat a dues empreses diferents. La primera empresa, la Universitat de Girona (UdG). He pogut conèixer molt bé com funciona una universitat i tot el que s'hi pot fer. L’organització i dedicació del professorat m’ha servit de gran ajuda per encaminar de manera més clara i objectiva el treball de recerca. Una experiència única. La segona empresa ha estat el casal del Vila Village (Gaserans). He entès el funcionament del casal i les tasques a realitzar. Ha sigut una experiència molt agradable ja que he pogut estar en contacte constant amb els nens i nenes. També he millorat la tècnica i la tàctica de l’esport per treballar amb el món infantil.


Ferran. M'ha agradat molt l'estada a l'empresa a l'Hospital Josep Trueta perquè m'ha ajudat a decidir el meu projecte de futur, la medicina. Tots els metges amb els que he treballat han estat molt amables amb mi i m'han anat explicant tot el que anaven fent. També he pogut veure l'ambient de treball d'un hospital i observar in situ com era el dia a dia d'un metge. A més, amb les tutories, he pogut conèixer què es feia en les altres especialitats en les que no he estat. En resum, m'ha agradat molt i ho recomanaria a tothom que vulgui estudiar medicina o infermeria. Vull donar les gràcies a la Carme Cortizo, tutora de l'hospital, i a la Maria Gubert, tutora d'empresa de l'INS Vescomtat, així com a tots els metges amb els que he estat i que m'han tractat tan bé.


Estada a l'empresa d'anys anteriors


© Institut Vescomtat de Cabrera · Hostalric