Llibres recomanats per a Cicle Inicial

Geoffroy de Pennart

El llop ha tornat

Editorial Corimbo

Edat: entre 6 i 9 anys

El senyor Conill llegeix al diari una notícia aterridora: el llop ha tornat. Quan truquen a la porta tem que serà el llop, però són els Tres Porquets, tots espantats, que també han llegit la notícia. Cada vegada que truquen a la porta és un ensurt, però sempre són altres amics, víctimes literàries del llop, que vénen a buscar refugi i companyia. Decideixen sopar tots junts i finalment, quan ja estan entaulats, qui truca sí que és el llop. Junts s´hi enfrontaran i aconseguiran pactar amb ell: el convidaran a sopar si els promet explicar-los contes de por sobre llops.

 
 

Històries de ratolins

Arnold Lobel

Kalandraka

Edat: entre 4 i 8 anys

 

Pare ratolí explica una història a cada un dels seus fills abans d´anar a dormir. Són set històries quotidianes, divertides, de vegades un punt surrealistes on els ratolins sempre saben adaptar-se i sortir airosos de les situacions que se´ls presenten.

És un llibre ple d´encant. La veu de pare ratolí explicant contes a l´hora d´anar a dormir transmet benestar i resulta un bon model a imitar. Les històries, poc convencionals, donen sempre solucions imaginatives que comuniquen confiança en els propis recursos i una visió positiva de la vida.

Els dibuixos tenen la senzillesa i la calidesa que demanen les històries.