Llibres recomanats per a Cicle Mitjà

Fred Bernard i François Roca

El secret dels núvols

Editorial: Lumen

Edat: entre 9 i 12 anys

Marco i el seu company Leonard (una petita guineu del desert) participen en una cursa entre Nova Escòcia i les Bahames, travessant el triangle de les Bermudes.

Al costat d´avions moderníssims, Marco pilota un biplà antic i poc sofisticat. També el seu tarannà és molt diferent del dels seus adversaris. El plaer de volar és la seva principal motivació i el coneixement de la metereologia el seu millor aliat.

Una fortíssima tempesta els posa en perill i estan a punt d´estavellar-se. A l´últim moment “apareix” una illa salvadora on poden aterrar.

L´illa resulta ser una balena que diu ser la mare dels núvols, que provoquen les tempestes per aturar “la follia dels homes”...

Finalment la tempesta amaina i Marco i la guineu poden acabar el viatge. Els pilots que han arribat abans s´estranyen de veure arribar content al “perdedor”. Ell se´n burla del fet que el prenguin per un vell boig i torna a volar dubtant si ha somiat o no la trobada amb la balena.

Les il·lustracions són de gran qualitat. Hi trobem perspectives variades i poc habituals.

El llenguatge és més aviat poètic amb adjectius, metàfores i comparacions molt ben trobades. Són especialment interessants les descripcions dels fenòmens metereològics, sobretot dels núvols, i la recepta per a una bona tempesta.