CALENDARI  
 A Catalunya hi ha varies festes populars, la majoria són molt antigues. La gran part de pobles les celebren a les mateixes dates. Les festes actuals han arribat a les nostres dates gràcies a que els avis les han passat als fills i els fills als seus fills,.. de generació a generació han anat passant.   

Les festes més freqüents són :   

Nadal  Cap d'Any   Reis   Sant Jordi   Quaresma  Setmana Santa   Sant Joan   La Festa Major   Tots Sants  
  

Nadal: Per Nadal hi ha la tradició de fer cagar el tió. Es tracta de donar cops de bastó a un tronc d´arbre on prèviament la mainada li ha donat de menjar i ha tingut cura d´ell.. En acabar, el tió ofereix   regals als nens que s´han portat bé. També passa el Pare Nadal deixan't regals. Aquestes festes són molt especials.   

Cap d'any: Per cap d'any moltes famílies s'ajunten per a començar junts el nou any. Quan toquen les dotze campanades, per cada cop de campanada es menja un gra de raïm.    

Reis: La festa dels Reis es celebra tot just començat l'any, la nit del dia 5 de gener arriben els tres Reis Mags portant regals des d'Orient per a tothom, grans i petits.   

Sant Jordi: És el patró de Catalunya. És un dia de treball però hi ha el costum de fer un regal: un llibre per als homes i una rosa per a les dones.   

Setmana Santa: És una festa tradicional. Hi ha la tradició de regalar un pastís, "la  mona", al fillol.   

Sant Joan: La festa de Sant Joan comença el dia abans, és a dir el dia 23 de Juny que es anomenat dia de la berbena on es fan foguerades, es llençen petards i es menjen coques. L'endemà se celebra el sant.   

La Festa Major: Per la festa major dels pobles, es fa una fira i moltes activitats culturals com ara representacions teatrals, balls, concerts, correfocs, castell de foc...   
   
Tots Sants: Es celebra el dia 1 del mes de novembre i es dedica als Morts. HI ha el costum de fer panellets i menjar castanyes. 

                         Solstici d'hivern         Solstici d'estiu          Altres