Torna a Jocs amb xapes

Desenvolupament del joc:

  1. Es tracta de fer un partit de futbol, on les xapes són els jugadors.
  2. Cada jugador disposa d'11 jugadors. A l'iniar el joc els pot repartir com vol. Un serà el porter.
  3. Cada participant disposa d'un toc de dits per a moure una de les seves xapes o per xutar la xapa-pilota amb una de les seves xapes.
  4. Els i les jugadores només poden xutar quan la pilota està a dins de l'àrea de l'equip contrari i sempre s'ha d'avisar abans de xutar a gol. El porter té dret a col·locar-se per mirar de parar la pilota. Si es marca sense haver avisat el gol queda anul·lat i la pilota canvia de possessió.
  5. Mentre un jugador/a toca la pilota té dret a seguir tirant.
  6. Si es toca a un adversari abans de tocar la pilota, es considera falta. En aquest cas es perd la possessió de la tirada i l'advrsari té dos torns.
  7. Quan hi ha una falta els i les jugadores poden moure les seves fitxes, sense necessitat de fer-les lliscar.
  8. Sila pilota surt fora dels límits després de ser xutada es fora. La fora la treu des d'on ha sortit el jugador/a que no l'ha tirada.
  9. Guanya aquell que marca més gols després que s'esgoti el temps de joc.

Origen: Catalunya

Material: 23 xapes (11 d'un color, 11 d'un altre color i una que farà la funció de pilota. Guix i dues caixes petites de sabates.

Nombre de participants: dos

Situació inicial: Es delimita un camp rectangular. Dins s'hi marquen tres línies paral·leles (una en el centre del camp i les altres a una 50 cm de la l´nia de fons, per a delimitar l'àrea)

Xapes-futbol