Per construir-lo amb material de rebuig, podem fer-ho, de diferents maneres: ens fa falta un envàs de iogurt, un cordill, un tap de suro i una barrina. Podeu trobar les instruccions detallades de muntatge a Reciclajoc. Aquí el trobareu amb el nom de captura-taps.

La Neus, una nena de 6è de l'escola Ginesta de Vilanova i la Geltrú, ens ofereix una altra possibilitat, tal i com es veu a la foto de la dreta.

Torna a Jocs de carrer
Jocs amb bilboquet
Bilboquet, balero, boliche, emboque... són diferents noms per anomenar aquest joc individual de destresa. Essencialment, consisteix en introduir un objecte que penja d'un cordill, generalment una bola, en un recipient. També pot constar d'un mànec on s'han d'enfilar algun tipus d'anella o bola foradada.

Es creu que el nom prové del francès ("bille"-bola- i "bocquet"-punta de llança-), país on va ser molt popular durant el segle XVI. És un joc força extés arreu del món, però cal destacar la importància que té aquest joc al Japó, Mèxic, l'Àrtic i entre les tribus de Nord Amèrica.

Actualment hi ha una Federacions Internacionals que concreten el reglament i puntuacions, mides i moviments reglamentaris que es poden encadenar.

Si vols enganxar-te a jugar a bilboquet en línia clica aquí.