Paisatges tecnològics al llarg del Temps. La Seu Vella de Lleida. Glossari visual de termes arquitectònics. Campanar.
En Català

Campanar.

En Català La funció del campanar és la d’albergar les campanes que cridem als feligresos als serveis religiosos. El toc de campanes també es feia servir per avisar de perills al habitants de la zona que el podien sentir ( focs, invasions, etc.)
El campanar de la Seu Vella de Lleida , d’un bellíssim gòtic fou construït entre els segles XIV i XV amb una alçada de 60 metres y actualment conté set campanes, dues de les quals són originaries del segle XV i un rellotge que en un origen es va muntar al segle XIV. Al campanar es pot accedir per una escala de cargol amb 238 esglaons. Dalt de tot podem veure tota la ciutat, de fet bona part de la comarca del Segrià.


Campanar/Campanario/Bell Tower

En Català

Campanario.

En Castellano La función del campanario es la de albergar las campanas que llaman a los feligreses a los servicios religiosos. El toque de campanas también se hacia servir para avisar de peligros a los habitantes de su zona de influencia (fuegos, invasiones, etc.)
El campanario de la Seu Vella de Lleida, de un bellísimo gótico se construyo entre los siglos XIV i XV con una altura de 60 metros y actualmente alberga siete campanas, dos de ellas originales del siglo XV y un reloj que en su origen era del siglo XIV. Al campanario podemos acceder por una escalera de caracol de 238 escalones. Desde lo alto podemos contemplar toda la ciudad, de hecho gran parte de la comarca del Segrià.Bell Tower. "Campanile"

In English "Soon"


Campanar/Campanario/Bell Tower