Associació cultural "La Tella"
                 
Què fem On anem Col·laboradors   Estudis recents sobre la població  
                 

 

 
Estudia, recerca, coneix...
   
Alguns estudis recents sobre la població
 

 

Atès que ens interessa la cultura material i immaterial de la població de Sant Mateu hem creat un apartat dedicat per a difondre els estudis i recerques que s'han fet sobre la població en les últimes décades.

Si coneixeu més estudis desenvolupats o voleu presentar algun treball, ací teniu la porta per difondre'ls.

El coneixement i la divulgació ens permetran tenir més consciència del patrimoni que tenim entre les mans i ens enriquirirà a tots.

Ànims i endavant!

 

 

- Ajuntament de Sant Mateu - Història de Sant Mateu (Accedeix al document)

- Associació Cultural Via Vicentius - Gogistes Valencians. On apareixen alguns dels gojos a la Mare de Déu dels Àngels de Sant Mateu. (Accedeix al blog)

- Setge que la vila de Sant Mateu va patir entre els anys 1705 i 1706 dins del context de la guerra de Successió

- Font, A. "La cuina de Sant Mateu" Edita. Àngels Font.

- Ortí, J. "Els jocs a la diòcesi de Tortosa. Estudi comparatiu de les manifestacions lúdiques de caràcter tradicional de tres poblacions de la diòcesi." A Martínez, T., Pradilla, M.A. i Quixal, M. (2013): Terres de Cruïlla. Estudis sobre les comarques de la diòcesi de Tortosa. Benicarló: Onada Edicions.

- Ortí, J. Els jocs i la tradició lúdica de Sant Mateu al s. XX ISBN 978-84-15221-39-5. Benicarló: Onada (2012) (Accedeix al llibre)

- Roca, S. i Ortí, J. (2013): El joc de la nit dels morets. (Accedeix a l'article)

- Sánchez Almela, E. (1985): El llibre de privilegis de la Villa de Sant Mateu (1157-1512). Edita: Caja de Ahorros y Monte de Piedad de Castellón.

-Sanmartin, A. (1990): Sant Mateu: vuit segles d'evolució urbana. 1237-1933. Edita Societat Recreativa Unió de Joves de Sant Mateu.

- Universitat per a Majors (UJI) - Blog del curs d'antropologia de l'entorn (Accedeix al blog)

- Universitat per a Majors (UJI) - Revista Renaixement número 24. En aquesta edició es dediquen alguns articles al poble de Sant Mateu fets pels propis veïns.

 

 
 
 
       
   

Associació "La Tella", 2014

Correu: latella.associacio@gmail.com

Contacta