Els seguidors de Dionís  
 • Les mènades:El déu acostuma a anar acompanyat per les mènades o bacants, unes dones que es reuneixen als boscos per celebrar els misteris del déu en estat de trànsit, provocat per la dansa i la música. Són dones alegres i innocents, que poden resultar molt perilloses quan les envaeix el furor de Dionís. Acostumen a anar vestides amb pells de cérvol o de pantera, i poden dur el tirs a la mà o bé un instrument musical.
Dionís, el nascut dos cops.
Els noms de Dionís
Atributs de Dionís
Aventures de Dionís
Els seguidors de Dionís
Culte de Dionís
 • Els sàtirs: Aquestes criatures estan vinculades al culte de Dionís i acompanyen el déu i les bacants a les seves festes. Sovint porten el tirs, el raïm, les gerres de vi, o bé instruments musicals:
 • LES IMATGES:

   

  • Dionís i els sàtirs. Àmfora de figures negres atribuïda a Exèkias (540-530ac). Museu de Belles Arts. Boston. Trobaràs la reproducció de la cratera amb una completa informació a la pàgina 12 de l'itinerari virtual de mitologia grega que ofereix el museu. La pàgina 5 del mateix itinerari ofereix una reproducció d'una altra cratera amb mènade i Dionís, i encara en podràs trobar una altra a la pàgina 1.

   

   

  • Dionís amb el tirs i sàtir amb una flauta doble. Cílix àtic de figures vermelles (480aC). Palau de Charlottenburg. Berlín. Vegeu detall a la dreta.
Dionís amb el tirs i sàtir amb una flauta doble. Detall d'un cílix àtic de figures vermelles (480aC). Palau de Charlottenburg. Berlín.