VALLES ORIENTAL
Província : Barcelona

Capital : Granollers

Extensió : 851´49 KM2

Límits :Maresme, Barcelonès, Vallès Occidental, Bages, Osona, Selva,


Podem veure la comarca des de tres punts de vista diferents :

 • Geografia Física
 • Clima
 • Economia Industrial
 • GEOGRAFIA FÍSICA

  Comarca del principat, a la regió de Barcelona, inclosa en el conjunt geogràfic del Vallès de 851'49 km2, 262513 h. (valñlesans).Té 43 municipis i la capital és Granollers.

  GEOGRAFÍA POLÍTICO-ECONÒMICA

  Es poden diferenciar les següents unitats de relleu: el sector moianès, al NO, amb materials eocènics de la Depressió Central excavats per la riera de Calders o de Marfà i on destaca el Pedró, la Serrelada Prelitoral, amb Sant Miquel del Fay, els cingles de Gallifa, els cingles de Bertí i el Montseny (pla de la Calma, 1350m; Matagalls, 1696m; turó de ´Home, 1712m;les Agudes 1707m.Hi ha dues cinques hidrogràfiques: la del Congost-Besòs, amb la riera de Mogent, el riu de Tenes i la riera de Caldes i la de la Tordera, amb la riera de Gualba.

  CLIMA

  El clima és mediterrani, modificayt per la topografia i amb freqüents inversions termiques a l´hivern. La temperatura mitjana anual és de 14' 5*C i una notable amplitud tèrmica entre el gener 6* i el juliol 23*. La pluviositat davalla des dels 1200 mm. A Santa Fe als 600-700 mm.a la plana. La vegetació varia amb l´altitud, i hi ha roure, faiigs, alzines , pi blnac i verneses.

  ECONOMIA INDÚSTRIAL

  L´agricultura predomina al seca (cereals farratjes, vinnyers, fruiters , patatese, llegums i hortalisses. Ramaderia intensa bovina , porcina, ovina i avicultura. El principal sector econòmic és l´industrial, amb empreses de metall, tèxtil, química, alimentacó, construcció, electrònica, fusta, pell i plàstics, esteses al llarg dels grans eixos viaris. Els principals centres comercials són Grnollers, Mollet , Sant Celoni i la Garriga